Τριχόπτωση: Οι top συμβουλές περιποίησης για την καταπολέμηση της

Share
trixoptwsh

Τα μαλλιά, αποτελούν θεμελιώδες «συστατικό» της εξωτερικής εμφάνισης και είναι αναμφίβολα σύμβολο ομορφιάς.

Ποιος άλλωστε δεν έχει θαυμάσει μαλλιά που ακτινοβολούν από υγεία; Πόσο μάλλον όταν τα εκθαμβωτικά μαλλιά είναι δικά μας, η αυτοπεποίθηση φτάνει στα ύψη!

Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες  που απορροφούν τη λάμψη των μαλλιών, όπως μια ανεπιθύμητη τριχόπτωση.

Η αραίωση μαλλιών είναι κάτι αρκετά ενοχλητικό που προβληματίζει που προκαλεί έντονη ανησυχία τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

Δυστυχώς, όλοι οι άνθρωποι είμαστε επιρρεπείς στην τριχόπτωση όσο μεγαλώνουμε. Αυτό συμβαίνει διότι με την πάροδο του χρόνου, το τριχωτό της κεφαλής γίνεται πιο ξηρό με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η κυκλοφορία του αίματος και κατ’ επέκταση παύουν να αναπτύσσονται τα θυλάκια της τρίχας.
Τι προκαλεί την τριχόπτωση;
τριχόπτωση- dermology

 

Οι αιτίες της τριχόπτωσης μπορεί να είναι πολλές και πολύπλοκες και αρκετά συχνά είναι συνδυασμός παραγόντων.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι το άγχος, οι ορμονικές διαταραχές, η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, η περίοδος μετά την εγκυμοσύνη, μια εξαντλητική δίαιτα αλλά και η φθορά λόγω προϊόντων styling και ισχυρών βαφών.

 Επίσης, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου αποτελούν μια σημαντική αιτία τριχόπτωσης ιδιαίτερα σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκλείσετε οποιαδήποτε αιτιολογία ιατρικής φύσεως κάνοντας μια αιματολογική εξέταση.

Πώς θα αναγνωρίσετε την τριχόπτωση;

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι για να διαπιστώσετε εάν τα μαλλιά σας έχουν χάσει την αρχική τους πλούσια μορφή και εάν έχουν γίνει πιο λεπτά.

Θέστε το κριτήριο αυτό για ένα διάστημα εβδομάδων και όχι λίγων ημερών ώστε να εντοπίσετε κάθε πιθανή διαφορά.

Εκτός από τα προφανή σημάδια που υποδηλώνουν υπερβολική απώλεια μαλλιών, όπως τα σημάδια στη βούρτσα σας ή στη μπανιέρα σας καθώς λούζεστε, δοκιμάστε και την αλογοουρά.

Με αυτό τον τρόπο θα εντοπίσετε, αν στο τριχωτό υπάρχουν κενά. Μια λεπτότερη αλογοουρά από τη συνηθισμένη, δείχνει ότι έχει μειωθεί αρκετά ο όγκος των μαλλιών σας.

τριχόπτωση- dermology

 

Προμηθευτείτε τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σας

Όσο κι αν λατρεύετε το σαμπουάν σας, ίσως δεν είναι το κατάλληλο αν παρατηρείτε σημάδια αραίωσης. Η χρήση προϊόντων με συστατικά ιδανικά για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της τρίχας και θα επαναφέρουν τον χαμένο όγκο και την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Ένα σαμπουάν εμπλουτισμένο με δυναμωτικά συστατικά, θα καθαρίσει απαλά το τριχωτό της κεφαλής ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φθοράς.

 

Μια μαλακτική και μια μάσκα για αδύναμα μαλλιά, θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά αλλά και αποτελεσματικά στην διαδικασία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

Και αφού προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, έφτασε η στιγμή να αντιμετωπίσετε την αραίωση και εκ των έσω. Πώς θα γίνει αυτό; Φυσικά με τη λήψη των απαραίτητων βιταμινών.

Ελέγξτε τα συστατικά των βιταμινών που θα επιλέξετε ώστε να είναι αποτελεσματικές. Προτιμήστε έναν συνδυασμό που να περιλαμβάνει κερατίνη, ψευδάργυρο και σελήνιο. Θα τραφεί η ρίζα των μαλλιών και θα ανακτηθεί ο όγκος και η λάμψη.

 

Αλλάξτε στιλ μαλλιών

τριχόπτωση- dermology

 

Μέχρι να αντιμετωπίσετε το ζήτημα της τριχόπτωσης, μπορείτε να αλλάξετε look. Ζητήστε τη γνώμη των ειδικών και προβείτε σε ένα κούρεμα που θα δώσει την ψευδαίσθηση του όγκου.

Με μικρές πινελιές θα «ανεβάσετε» την αυτοπεποίθησή σας και με νέα διάθεση θα συνεχίσετε την προσπάθεια σας για να ανακτήσετε τη χαμένη υγεία των μαλλιών σας.

Επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας

 

Αν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δε λειτουργήσει αποτελεσματικά και αν η απώλεια μαλλιών συνεχίσει να υφίσταται, τότε ίσως έφτασε η στιγμή να ζητήσετε τη γνώμη των ειδικών της Dermology Clinics.

Θα εξετάσουν το τριχωτό σας και θα κάνουν την κατάλληλη διάγνωση που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των αιτιών αλλά και στον οριστικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Μια θεραπεία που προτείνεται και δίνει τέλος στην τριχόπτωση, είναι η PRP.

 

τριχόπτωση- dermology

 

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας PRP;

Σε πρώτο στάδιο, γίνεται λήψη αίματος από τον ασθενή και ύστερα διαχωρίζεται το πλάσμα. Έπειτα, το πλάσμα επιδέχεται ειδική επεξεργασία και γίνεται έγχυση σε σημεία του τριχωτού όπου παρατηρείται αραίωση.

Μετά το πέρας των συνεδριών, αυξάνεται το πάχος της τρίχας και επαναφέρεται αισθητά η πυκνότητα των μαλλιών.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας και δημιουργήστε μαζί με τον ιατρό σας ένα πρόγραμμα θεραπειών προσαρμοσμένο σε εσάς και στις ανάγκες σας.

 

Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα δείτε τα μαλλιά σας πιο πλούσια και πιο υγιή από ποτέ!

Μη ξεχνάτε όμως ότι η κάθε θεραπεία είναι ακόμα πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται και με άλλες πρακτικές. Αυτό σημαίνει, ότι ίσως θα πρέπει να αλλάξετε κάποιες συνήθειες σας και να τις αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές. Όπως για παράδειγμα να αντιμετωπίσετε το άγχος, να γυμνάζεστε και να τρέφεστε πιο σωστά.

Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό εκτός από υγιή μαλλιά να έχετε και έναν δυνατό οργανισμό.

 

 

 

Tags

Σχετικά Άρθρα