Skincare Mixology: H ανερχόμενη φθινοπωρινή τάση ομορφιάς που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας!

Share
Skincare Mixology: H ανερχόμενη φθινοπωρινή τάση ομορφιάς που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας

Το skincare mixology, ή αλλιώς η ανάμειξη προϊόντων είναι μια ανερχόμενη τάση ομορφιάς του φετινού φθινοπώρου που θα λατρέψετε.

Σε αποσπάσματα άρθρων στο ίντερνετ και στα περιοδικά φιγουράρει αυτή η νέα τεχνική που υπόσχεται 100% αποτελεσματικότητα και μας ωθεί να την ερευνήσουμε περισσότερο και φυσικά, να την δοκιμάσουμε!

Οι τάσεις στην φροντίδα της επιδερμίδας, διαρκώς αλλάζουν, κυρίως όμως με την εμφάνιση νέων συστατικών και μέσω του συνδυασμού προϊόντων σε υγρή, κρεμώδη μορφή.

Ενυδατικές κρέμες, λοσιόν, serums, απολεπιστικά και μάσκες είναι προϊόντα που υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα.

Πάντα μιλούσαμε για αυτόνομα προϊόντα, που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους μέσω του skincare layering, δηλαδή, μέσω της σωστής σειράς εφαρμογής τους. Πρώτα τοποθετούνται οι λεπτόρρευστες υφές και μετέπειτα οι πιο παχύρρευστες.

Ποια είναι όμως η ιδεολογία του skincare mixology που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες beauty διαδικασίες; Aν αγαπάτε να φτιάχνετε μόνοι σας πράγματα, αν αγαπούσατε το μάθημα της χημείας στο σχολείο, τότε η ιδέα να κάνετε μείγματα καλλυντικών, θα σας ενθουσιάσει.

Πέρα από το γεγονός ότι θα νιώσετε απίστευτα δημιουργικοί, θα γνωρίζετε ακριβώς τι θα εφαρμόσετε στο δέρμα σας και θα απογειώσετε την δράση των προϊόντων που έχετε ήδη στο μπουντουάρ σας.

Αν αναρωτιέστε για τι ακριβώς μιλάμε, τότε συνεχίστε να διαβάζετε!

Skincare mixology: Οι πούδρες που παίρνουν μορφή!

Skincare Mixology foam mix

Πρόκειται για φόρμουλες, που είναι σε μορφή πούδρας, έχουν σχεδιαστεί για να προστεθούν στα υπάρχοντα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας  με σκοπό να ενισχύσουν την επίδρασή τους. Ωστόσο, υπάρχουν και φόρμουλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνες τους.

Για παράδειγμα, αν αναμείξετε ένα τέτοιο προϊόν σε μορφή πούδρας με ένα καθαριστικό σας που έχει ως βάση το νερό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι μια μους!

Ο συνδυασμός της πούδρας με το καθαριστικό λειτουργεί σαν μάσκα στο δέρμα.  Μια πούδρα με βουτανοδιικό οξύ και νιασιναμίδη, βοηθά στην απόφραξη των πόρων και στην απομάκρυνση των βακτηρίων.

Γιατί να δοκιμάσετε το skincare mixology;

Skincare Mixology textures

Πέρα από το ότι είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, οι πούδρες είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των ενεργών συστατικών.

Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, είναι ένα ασταθές δραστικό συστατικό. Γι’ αυτόν τον λόγο, πολλά brands έχουν δημιουργήσει συνθέσεις καθαρής σκόνης, οι οποίες τη διατηρούν όσο το δυνατόν πιο “φρέσκια” μέχρι να αναμειχθεί με άλλες φόρμουλες. Αυτό θα εκτοξεύσει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C!

Eπίσης, υπάρχουν ενεργά συστατικά που χρειάζονται νερό για να ενεργοποιηθούν, υπάρχουν όμως και ορισμένα που το νερό τα κάνει πιο ασταθή.

Μια άλλη εξίσου αποτελεσματική μίξη, είναι η προσθήκη ελαίου προσώπου στην ενυδατική σας κρέμα. Μια τέτοια φόρμουλα, σε ένα ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, θα δώσει ένα νέο σχήμα φροντίδας και θα μεγιστοποιήσει τους ενυδατικούς παράγοντες.

Ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, που λόγω του κρύου και του ψυχρού αέρα η επιδερμίδα ξηραίνεται και γίνεται επιρρεπής σε ερεθισμούς, μια τέτοια αλλαγή στην ρουτίνα, βοηθά σημαντικά. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα θα “κλειδώσει” την απαραίτητη υγρασία και θα παραμείνει ενυδατωμένο, βάζοντας στοπ σε ανεπιθύμητες δερματικές εξάρσεις.

Οι φόρμουλες σκόνης εξαλείφουν επίσης την ανάγκη για συντηρητικά και άλλα πρόσθετα συστατικά, τα οποία συχνά δεν είναι καλά ανεκτά στην επιδερμίδα.

Προτού ξεκινήσετε να αναμειγνύετε προϊόντα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ορισμένες συνταγές που ταιριάζουν στις ανησυχίες της επιδερμίδας σας. Όσο δελεαστικό και αποτελεσματικό κι αν είναι το skincare mixology, δεν σημαίνει ότι όλα τα είδη μίξεων θα ταιριάξουν σε εσάς.

Ο δερματολόγος σας θα σας κατατοπίσει και θα σας προτείνει ποιοι συνδυασμοί θα λειτουργήσουν σε εσάς ώστε να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Δεν μπορούμε ωστόσο, να μην αναφέρουμε το γεγονός, ότι αυτή η νέα, πρωτότυπη συνήθεια ομορφιάς, το skincare mixology, σας δίνει την ικανοποίηση να γίνετε ο mixologist του εαυτού σας!

Πλέον γνωρίζετε ότι με την τεχνική των αναμείξεων τα προϊόντα σας θα δρουν τελείως διαφορετικά. Και τι καλύτερο από το να οξύνετε την δημιουργικότητα σας και να έχετε παράλληλα μια υπέροχη επιδερμίδα!

 

		

Tags

Σχετικά Άρθρα