Αποτρίχωση με laser

Πρόκειται για μία ιατρική μέθοδο αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία των laser. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν και η εφαρμογή της ακτίνας του laser Αλεξανδρίτη (755nm) μέσω της συγκεκριμένης θεραπείας καθυστερεί σημαντικά την επανεμφάνιση της τρίχας, περίπου 4-6 εβδομάδες, η οριστική εξαφάνιση της μπορεί να απαιτήσει μεγάλο αριθμό συνεδριών ο οποίος δεν μπορεί να προβλεφθεί από κανένα. Η μέγιστη αποδοτικότητα της μεθόδου εντοπίζεται σε ανοιχτής απόχρωσης επιδερμίδες με σκούρα τρίχα παρόλα αυτά, μπορεί να επιφέρει επιτυχημένα αποτελέσματα και στους
υπόλοιπους τύπους.

Read More
Διαβάστε:

Γιατί να κάνω αποτρίχωση με Laser;

Η ασφάλεια, η γρήγορη εφαρμογή και τα μόνιμα αποτελέσματα που παρέχει την κατατάσσουν σαν την πιο διαδομένη μέθοδο αποτρίχωσης αν εξαιρέσουμε τις όποιες μεθόδους μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατ’οίκον, το ακριβό κόστος της θεραπείας τις προηγούμενες δεκαετίες την καθιστούσε απρόσιτη αλλά πλέον μπορεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να απολαμβάνει τα προνόμια της σας θεραπεία.

Η αποτρίχωση με laser αποσκοπεί στην καταπολέμηση ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, με τις συχνότερες περιοχές εφαρμογής της να αποτελούν τα πόδια, η μασχάλη, το άνω χείλος, το πιγούνι και η γραμμή του μπικίνι ή και όλη η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Για την ακρίβεια, η αποτρίχωση με laser έχει ελάχιστους περιορισμούς, με τους πιο κοινούς εξ αυτών να είναι η έλλειψη τατουάζ στο δέρμα και οι ευαίσθητες περιοχές όπως τα βλέφαρα.

Read More

Διαδικασία

Πριν την θεραπεία
Προτού αρχίσετε την διαδικασία, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε έναν εξειδικευμένο ιατρό με πιστοποιημένο και ικανό προσωπικό στην χρήση των μηχανημάτων laser.

Συνήθως αυτός ο ιατρός θα έχει είτε ειδκότητα δερματολογίας είτε πλαστικής χειρουργικής. Συνιστάται μεγάλη επιφυλακτικότητα σε μη εξειδικευμένους χώρους, καθώς συχνά ενδέχεται η θεραπεία να εφαρμοστεί από μη σχετικό με τον ιατρικό τομέα προσωπικό.

Ορισμένα από τα βασικά θέματα που ενδέχεται να θέλετε να συζητήσετε με τον ιατρό σας αφορούν το ιατρικό σας ιστορικό, τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε, ιστορικό δερματικών ασθενειών, τις προσδοκίες σας αλλά και πιθανούς κινδύνους καθώς και το πλάνο θεραπείας που θα σας προτείνει.

Τέλος, ο θεράποντας ιατρός σας θα σας δώσει σαφείς οδηγίες σχετικά με τι πρέπει να αποφεύγετε μέχρι να γίνουν οι συνεδρίες. Συνήθως θα σας προταθεί να αποφύγετε:
• την άσκοπη έκθεση στον ήλιο • την χρήση σκευασμάτων με σκοπό τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας • άλλες μεθόδους αφαίρεσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας • το ξύρισμα της περιοχής που πρόκειται να δεχθεί το laser
1
Κατα τη διάρκεια
O ιατρός ή ο εξειδικευμένος χειριστής του laser θα εφαρμόσει την θεραπεία σε όλη την περιοχή που θέλουμε να αποτριχωθεί. Η προσεκτική σάρωση της όλης περιοχής με το laser παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς έτσι δεν θα χρειαστούν συμπληρωματικές θεραπείες στις επόμενες εβδομάδες.

Ο πόνος στις περισσότερες περιοχές του σώματος είναι καλά ανεκτός ενώ σε περιοχές όπως αυτή των γεννητικών οργάνων είναι περισσότερος. Στην περίπτωση που η περιοχή στην οποία εντοπίζεται η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι μικρή σε έκταση, για παράδειγμα του άνω χείλους, τότε η συνεδρία μπορεί να διαρκέσει κάποια λεπτά, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλως περιοχών, όπως η πλάτη, ενδέχεται να διαρκέσει και πάνω από μία ώρα.

Ο χρόνος της εφαρμογής τουlaser μειώνεται όσο αυξάνει ο αριθμός των συνεδριών καθώς μειώνεται και ο αριθμός των τριχών στην υπό θεραπεία περιοχή. Μετά το τέλος της συνεδρίας εφαρμόζεται στο δέρμα κρέμα που μπορεί να περιέχει και φαρμακευτική ουσία ανάλογα με τον ερεθισμό που έχει προκαλέσει η θεραπεία στην περιοχή.

2
Mετά την συνεδρία
Υπάρχει πιθανότητα να παρατηρήσετε ερυθρότητα στο δέρμα ή ακόμα και ένα ελαφρύ οίδημα γύρω από τους θυλάκους των τριχών αλλά και όλη περιοχή που έγινε η θεραπεία. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά αν τυχόν αισθανθείτε ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με το ιατρείο που έγινε η θεραπεία σας συνιστούμε να το κάνετε.

Η εφαρμογή πάγου με κάποιο προστατευτικό μέσο και όχι απευθείας στο δέρμα ως καταπραϋντικό θεωρείται ασφαλής και ενδεδειγμένη ενώ σε περίπτωση υπέρμετρης αντίδρασης του δέρματος μετά την συνεδρία, ο θεράποντας ιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει ειδικές κρέμες με σκοπό να απαλύνει τα συμπτώματα. Μεταξύ των συνεδριών αναμένεται να σας συστηθεί να αποφεύγετε την άσκοπη έκθεση στον ήλιο καθώς και να σας προταθεί η χρήση αντηλιακής στην εν λόγω περιοχή.
1

Πότε να περιμένω αποτελέσματα;

Στην πλειοψηφία των περιοχών που θεραπεύονται με laser, η τριχοφυΐα αρχίζει να υποχωρεί σχετικά γρήγορα, απο τις πρώτες κιόλας συνεδρίες παρατηρείται λέπτυνση της τρίχας και σταδιακή μείωση της.

Λόγω του ότι η τρίχα δεν πέφτει αμέσως μετά τη θεραπεία αλλά εξασθενεί σταδιακά, εξού και η ανάγκη επανειλημμένων συνεδριών, ο ακριβής χρόνος δεν μπορεί να υπολογιστεί και κάθε περίπτωση καθίσταται μοναδική. Ειδικά περιοχές που έχουν ορμονική εξάρτηση, όπως αυτή του προσώπου, απαιτείται πολύ μεγάλος αριθμός συνεδριών.

Read More
Laser 3 Laser 3

Πιθανές παρενέργειες

Γενικά η αποτρίχωση με laser θεωρείται μία αρκετά ασφαλής διαδικασία και τυχόν επιπλοκές συνήθως οφείλονται σε ακατάλληλη φροντίδα της περιοχής μετά την διαδικασία. Οι πιο κοινές παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 
  • Ερεθισμό του δέρματος
  • Αλλαγές στον χρωματισμό του δέρματος μετά από έγκαυμα της υπό θεραπεία περιοχής. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε μαυρισμένα δέρματα τους επόμενους μήνες μετά το καλοκαίρι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν σε περίπτωση που έχουμε μαυρίσει το καλοκαίρι το πότε θα ξεκινήσουμε τις συνεδρίες του laser. Δεν γίνεται ποτέ κάποια μόνιμη βλάβη στο δέρμα παρά μόνο μια υπομελάγχρωση που σταδιακά υποχωρεί.
 
Read More
Είναι πολύ σημαντικό ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος να βρει έναν εξειδικευμένο ιατρό, συνήθως δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα έχει πιστοποιημένο στην
χρήση του μηχανήματος προσωπικό. Στην Dermology clininc, τόσο στον Πειραιά όσο και στην Νέα Σμύρνη, συνεργαζόμαστε με πολύπειρους νοσηλευτές και αισθητικούς στον χώρο του laser με στόχο να προσφέρουμε θεραπείες του υψηλότερου επιπέδου.

Κλείστε το Ραντεβού σας