Κλινική δερματολογία

Οι ιατροί Δερματολόγοι της Dermology Clinic, παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα σε ανθρώπους που αναζητούν απαντήσεις σχετικά με τις παθήσεις και τις ασθένειες του δέρματος, των βλεννογόνων , των μαλλιών και των νυχιών.

Η κλινική εμπειρία σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να δώσουν λύση στο δερματολογικό πρόβλημα μικρό ή μεγάλο που απασχολεί τον κάθε ασθενή. Τα συμπτώματα στις δερματικές παθήσεις πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά και να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Η ανακούφιση ή απαλλαγή ενός ασθενούς από αυτά τα συμπτώματα αποτελεί την βάση της καθημερινής ιατρικής πράξης στην Δερματολογία.

 

 

Read More
Διαβάστε:

Παιδοδερματολογία

Οι δερματολόγοι της Dermology Clinic, είναι πλήρως εκπαιδευμένοι σε όλο το φάσμα της παιδοδερματολογίας και είναι σε θέση να δώσουν λύση στο όποιο δερματικό πρόβλημα αντιμετώπιζουν τα παιδιά και οι οικογένειες τους . Μερικές από τις συνηθέστερες παθήσεις που συναντάμε στους μικρούς μας ασθενείς είναι οι εξής:

Read More

Έλεγχος Σπίλων – Χαρτογράφηση

Ως σπίλοι ορίζονται οι καλοήθεις πολλαπλασιασμοί συγκεκριμένων κυττάρων
στο δέρμα μας ή, κοινώς, οι ελιές. Η ενδελεχής παρακολούθησή τους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που αφορούν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την παρακολούθηση των σπίλων λοιπόν, είναι η χαρτογράφηση.

Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία περιλαμβάνει την χρήση ειδικού λογισμικού το οποίο καταγράφει τους σπίλους που έχετε στο σώμα σας σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το αν χρήζετε χαρτογράφησης ή απλής δερματολογικής εξέτασης επαφύεται στην κρίση του θεράποντα ιατρού σας και θα καθοριστεί κατά την διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης.

Read More
spiloi spiloi

Ακμή

Η ακμή είναι μία από τις συχνότερες δερματικές παθήσεις που συναντώνται στην ειδικότητα της δερματολογίας. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι εμφανίζεται στο 85% των εφήβων ηλικίας 16-18. Χαρακτηριστικά σημάδια της ακμής αποτελούν οι εξής δερματικές βλάβες:

α) μαύρα στίγματα

β) σπυράκια στο χρώμα του δέρματος

γ) σπυράκια με πύον και

δ) κύστεις

Η ακμή παρότι δεν αποτελεί απειλή για την σωματική υγεία του ασθενή μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία και την ποιότητα ζωής του.

HPV και κονδυλώματα

Ο ιός των θηλωμάτων ή αλλιώς Human Papilomavirus (HPV) αποτελείται από πάνω από 100 διαφορετικά στελέχη, εκ των οποίων μερικά αρκετά επικίνδυνων για την υγεία.
Πιο συγκεκριμένα, η κύρια μορφή μετάδοσης του ιού είναι η σεξουαλική επαφή ενώ σωματική επαφή καθημερινού τύπου με φορείς στα σημεία που εκδηλώνεται ο ιός μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Μερικά στελέχη του ιού οδηγούν στην εμφάνιση
κονδυλωμάτων τα οποία αν αφεθούν χωρίς θεραπεία ενδέχεται να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Οι τύποι θεραπείας που προσφέρουμε στην Dermology Clinic είναι οι εξής:

Κλείστε το Ραντεβού σας