Πανάδες: 4+1 λόγοι εμφάνισης τους & δραστικοί τρόποι αντιμετώπισης

Share
πανάδες- dermology

πανάδες είναι ένα θέμα που απασχολεί τους περισσότερους ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς θα απολαύσετε το καλοκαίρι σας και ταυτόχρονα θα προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από τα σημάδια;

Σίγουρα κάθε γυναίκα ονειρεύεται μια λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα!.Το καλοκαίρι δε, όλες οι γυναίκες έχουν βασικό στόχο την μαυρισμένη επιδερμίδα!

Η μαυρισμένη επιδερμίδα είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή, αλλά η απόκτηση της δε χρειάζεται θυσίες! 

Όμως, όσο και αν τον αγαπάμε έχει βλαβερές επιδράσεις στην επιδερμίδα, καθώς δημιουργεί πανάδες.

Εκτός από τη χρυσαφένια όψη που προσδίδει στο δέρμα, δημιουργεί πανάδες και οι κηλίδες. Μάλιστα, το «αποτύπωμα» του ήλιου δεν εμφανίζεται πάντα άμεσα, αλλά με την πάροδο του χρόνου. 

Τι ακριβώς όμως είναι οι πανάδες;

Eίναι τα σημάδια (δυσχρωμίες) που δημιουργούνται στο δέρμα και αλλοιώνουν την ομοιόμορφη υφή του. Oνομάζονται αλλιώς και μέλασμα. Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, αλλά και σε άλλα σημεία όπως τα χέρια, το ντεκολτέ και ο λαιμός. 

Αν ήδη έχουν δημιουργηθεί στο δέρμα σας, μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχει λύση!

Θέλετε να απoβάλλετε τα αρνητικά συναισθήματα; Χαμογελάστε και υποδεχτείτε το νέο σας λαμπερό δέρμα, απαλλαγμένο από τους πανάδες!

Αιτίες εμφάνισης των πανάδων

#1 Ήλιος

Αν υπάρχει μια αποτελεσματική κίνηση για τη φροντίδα του δέρματος από τις πανάδες, αυτή είναι το αντιηλιακό. Σίγουρα ακολουθείτε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, από την οποία δεν μπορεί να λείπουν αντιηλιακά προϊόντα. Ο λόγος; Mα φυσικά ο ήλιος και οι βλαβερές UV ακτίνες του η οποίες κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι.  

Ο πιο διαδεδομένος μύθος για την αντιηλιακή προστασία

Oι σκούρες επιδερμίδες δεν την χρειάζονται. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει! Είναι γεγονός πως οι λευκές επιδερμίδες χρειάζονται υψηλή αντιηλιακή προστασία καθώς είναι πιο ευαίσθητες. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι τα σκούρα δέρματα δεν συνυπολογίζονται στον κανόνα.

Το χάσμα ανάμεσα στην χαμηλή αντιηλιακή προστασία και στην μηδαμινή προστασία, είναι μεγάλο. Τα σημάδια του ήλιου και οι μακροπρόθεσμες βλάβες στο δέρμα αλλά και στην γενικότερη υγεία, αποτελούν ζήτημα που σας αφορά! Το αντιηλιακό πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας κάθε εποχή, όποιος και αν είναι ο τύπος του δερματός σας.

 #2 Ορμονικοί παράγοντες 

Οι πανάδες «αγαπούν» πολύ τις γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι τα οιστρογόνα υπέρ διεγείρουν τα κύτταρα της χρωστικής με αποτέλεσμα να προκαλείται υπερπαραγωγή χρώματος με την έκθεση στον ήλιο. Δεν απουσιάζουν από τη λίστα και οι γυναίκες που ακολουθούν ορμονικές θεραπείες, όπως η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών. 

#3 Παρενέργειες φαρμάκων

Ορισμένα φάρμακα, είναι υπαίτια για τον αποχρωματισμό του δέρματος και τη δημιουργία πανάδων. Οι πιο συνήθεις «ένοχοι» είναι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, οι τετρακυκλίνες και τα ψυχοτρόπα φάρμακα.

#4 Δερματικές παθήσεις

Διάφορες φλεγμονές στο δέρμα, τραυματισμοί ή δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η ακμή αποτελούν επίσης αιτία δημιουργίας πανάδων. Το δέρμα αλλοιώνεται, χάνει την ομοιομορφία του και δημιουργούνται σημάδια. Πόσο μάλλον κατά την έκθεση στον ήλιο που εντείνονται όπου εντείνεται αυτή η διαδικασία!

#5 Ερεθισμός από καλλυντικά

Είναι γεγονός! Υπάρχουν καλλυντικά προϊόντα που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, προκαλώντας σχηματισμό μελαγχρώσεων. Για παράδειγμα, η εφαρμογή αρώματος στο δέρμα, λόγω του ότι περιέχει οινόπνευμα, σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο αποτελεί μια σημαντική αιτία δημιουργίας σημαδιών στην επιδερμίδα.

Τρόποι αντιμετώπισης

‘Εφτασε η στιγμή που με τα κατάλληλα όπλα θα αντιμετωπίσετε τα σημάδια στο δέρμα σας και θα βελτιώσετε την υφή του. Ο πρώτος τρόπος αντιμετώπισης είναι φυσικά, η πρόληψη. Η χρήση αντιηλιακού είναι το Α και το Ω και πρέπει να το χρησιμοποιείτε ανελλιπώς. 

Εφαρμόστε ένα πέπλο προστασίας στο δέρμα σας και δείξτε του αγάπη!

Πέρα από την αντιηλιακή προστασία, υπάρχουν και τα περίφημα λευκαντικά προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό και αποχρωματίζουν την επιδερμίδα. Αναζητήστε λοιπόν προϊόντα που περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά, Βιταμίνη C, πράσινο τσάι και θα επωφελήσουν το δέρμα σας με τις μοναδικές τους ιδιότητες. 

Παράλληλα, τα peelings με οξέα φρούτων καθώς και προϊόντα περιποίησης που περιλαμβάνουν AHA (άλφα υδροξέα), αζελαϊκό οξύ, αρβουτίνη, και ρετινοειδή δίνουν boost στην αντιμετώπισή τους!

Τα παραπάνω συστατικά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά, ωστόσο δεν ανταποκρίνονται σε όλους τους τύπους δέρματος. H επίσκεψη στον δερματολόγο σας είναι αναγκαία, ώστε να λάβετε τις απαραίτητες συμβουλές προτού προμηθευτείτε τόσο δραστικά προϊόντα.

Αλλάξτε την διατροφή σας. Αναβαθμίστε τη διατροφή σας! Η υπερκατανάλωση τροφών όπως η σόγια, η ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, το κρέας και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, ενδέχεται να επιδεινώσουν το μέλασμα. Αντιθέτως, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και προβιοτικά, θα βοηθήσουν το μεταβολισμό σας και κατ’ επέκταση την ποιότητα του δέρματός σας!

Αντιμετωπίστε το μέλασμα στην Dermology Clinic!

O δερματολόγος σας μπορεί να σας προσφέρει τις κατάλληλες κρέμες ή θεραπείες για να απαλύνει τα σημάδια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να τα εξαλείψει.

Οι θεραπείες είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικές και έχουν πιο άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα. 

Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται:

  • από την αιτία
  • το μέγεθος των πανάδων
  • την περιοχή στην οποία βρίσκονται

Πολλές φορές φυσικά εξαρτάται και από το μέγεθος του προβλήματος. Το βέβαιο είναι, ότι μια θεραπεία αποκλειστικά στα μέτρα σας θα φωτίσει τα σκοτεινά σημεία στο δέρμα σας και θα επαναφέρει τη λάμψη σας!

Στην πλειονότητά τους, οι μελαγχρώσεις στο δέρμα δεν είναι επιβλαβείς. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνετε εσείς οι ίδιοι τη διαφορά μεταξύ μιας πανάδας και μιας άλλης πιο σοβαρής αλλαγής στο δέρμα.

πανάδες- dermology
Πηγή: stylecaster.com

Είναι σημαντικό λοιπόν να μιλήσετε με τον δερματολόγο σας εάν παρατηρείται κάποιο σημάδι στο δέρμα σας το οποίο:

  • εμφανίζεται ξαφνικά
  • προκαλεί φαγούρα
  • προκαλεί μυρμήγκιασμα
  • αλλάζει χρώμα ή μέγεθος

Αξίζει να αναφερθεί, πως οι θεραπείες για τις μελαγχρώσεις γίνονται συνήθως στο ιατρείο και δεν απαιτούν νοσηλεία. Η διάρκεια κάθε διαδικασίας και ο χρόνος που απαιτείται για να δείτε τα αποτελέσματα, ποικίλλει.

Μετά τη θεραπεία, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και να φοράτε ρούχα που θα προστατεύσουν το δέρμα σας.

Γνωρίζουμε ότι οι πανάδες είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για κάθε γυναίκα. Δεν χρειάζεται να απογοητεύεστε! Στην Dermology Clinic σας παρέχεται η λύση που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και θα απαλύνει κάθε σημάδι και θα βγάλει στην επιφάνεια την λάμψη σας. Μη ξεχνάτε πως κανένα σημάδι σας δεν είναι ατέλεια και πως ο στόχος είναι να νιώσετε όμορφα μέσα στο δέρμα σας, να το αναδείξετε και να το φροντίσετε.

Ακολουθήστε τις απαραίτητες συμβουλές, προστατεύστε την επιδερμίδα σας και αγαπήστε την γιατί είναι μοναδική.

Αυτό το καλοκαίρι θα το απολαύσετε και θα ζήστε ξέγνοιαστες στιγμές. Αφήστε τα δερματικά σας ζητήματα στα έμπειρα χέρια των ειδικών! 

Tags

Σχετικά Άρθρα