Lip care | O απόλυτος οδηγός για την φροντίδα των χειλιών!

Share
O απόλυτος οδηγός για τη φροντίδα των χειλιών

Η φροντίδα των χειλιών αμελείται και δεν υπολογίζεται συχνά στα skincare βήματα.  Ωστόσο, τα χείλη είναι το σημείο του προσώπου όπου μπορούν να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Πολλές φορές ένα εντυπωσιακό κραγιόν “σώζει” την κατάσταση και “καμουφλάρει” στιγμιαία τα ταλαιπωρημένα σας χείλη, χωρίς όμως να τους προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και περιποίηση.

Το δέρμα στην περιοχή των χειλιών, είναι ιδιαίτερα λεπτό και άρα επιρρεπές στις φθορές.

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται με απώλεια πυκνότητας αλλά και με την σκιαγράφηση γραμμών γύρω από το στόμα. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που ευθύνονται για αυτές τις αλλαγές.

Ο βασικότερος παράγοντας είναι η επιβράδυνση της παραγωγής κολλαγόνου όσο μεγαλώνουμε. Ακολουθεί η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στην ποιότητα του δέρματος, η περιβαλλοντική ρύπανση και οι κακές συνθήκες όπως η μειωμένη κατανάλωση νερού, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Εάν μέχρι τώρα η φροντίδα των χειλιών σας περιλαμβάνει μόνο την εφαρμογή ενός lip balm κάθε φορά που είναι σκασμένα, σας διαβεβαιώνουμε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα ώστε να δείχνουν νεότερα, φρέσκα και πιο υγιή. 

Αντιγηραντικοί οροί και βάλσαμα για τη φροντίδα των χειλιών

προϊόντα για τη φροντίδα των χειλιών

Προτού αναζητήσετε στην αγορά προϊόντα που θα ανανεώσουν την επιδερμίδα των χειλιών σας είναι σημαντικό να θυμάστε πως θα πρέπει να φροντίζετε αυτή την περιοχή, όπως και το υπόλοιπο δέρμα σας. Σταθερά, πιστά και καθημερινά!

Αυτό σημαίνει ότι η ενυδάτωση τους δεν θα πρέπει να παραλείπεται. Όπως ακριβώς απλώνετε την ενυδατική σας πρωί βράδυ, έτσι θα πρέπει να κάνετε και για τα χείλη σας.

Επιπλέον, οι ενισχυμένοι οροί με αντιοξειδωτικά θα δώσουν επιπλέον boost στα χείλη και τα προϊόντα με δείκτη αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητα. Διαλέξτε ένα lip balm με SPF30+ ώστε να το εφαρμόζετε κάθε 2,3 ώρες για όσο είναι παρούσες οι βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Το μασάζ είναι must για τη φροντίδα των χειλιών

Κι όμως έχει αποδειχθεί, ότι απαλές κινήσεις μασάζ έχουν εμφανή αποτελέσματα και είναι από τις βασικότερες κινήσεις για τη φροντίδα των χειλιών. Βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, μειώνονται τα πρηξίματα και απαλύνονται οι λεπτές γραμμές.

Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι το μασάζ στα χείλη λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία τους. Υπάρχουν ειδικές συσκευές δόνησης (rollers) οι οποιες κατά την εφαρμογή προκαλούν διέγερση του κολλαγόνου.

Extra tip: Προμηθευτείτε ένα scrub χειλιών και κάντε απαλό μασάζ στα χείλη σας 1,2 φορές την εβδομάδα. Κατ’αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, θα λειάνετε το δέρμα και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακά.

Οι θεραπείες στον δερματολόγο αποτελούν βασικό κομμάτι περιποίησης

Όταν τα προϊόντα δεν λειτουργούν όπως φανταζόσασταν, τότε το ραντεβού στον δερματολόγο σας είναι μονόδρομος.

Οι θεραπείες με laser αλλά και τα χημικά peelings λύνουν άμεσα και γρήγορα όσα δεν λύνουν οι τοπικές θεραπείες στο σπίτι, όπως μελαγχρώσεις και φθορές. Έπειτα, τα χείλη αλλά και η γύρω περιοχή, παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην υφή και στον τόνο.

Fillers με Υαλουρονικό οξύ: H No1 φροντίδα των χειλιών

fillers και φροντίδα των χειλιών

Φυσικά, από την λίστα με συμβουλές για την φροντίδα των χειλιών, ήταν αδύνατον να απουσιάζουν τα δημοφιλή fillers.

Eίναι σημαντικό να τονιστεί πώς τα fillers υαλουρονικού οξέος, δεν ανακαλύφθηκαν μόνο για να χαρίσουν σαρκώδη, πλούσια χείλη.

Ο κύριος λόγος ύπαρξής τους, είναι η εκ νέου ενεργοποίηση κολλαγόνου και ελαστίνης, η βελτίωση των σημαδιών και των λεπτών γραμμών με σκοπό την δημιουργία μιας πιο υγιούς όψης και η ανάκτηση της χαμένης πυκνότητας. 

Τα χείλη σας είναι και αυτά μέρος του προσώπου σας και θεωρούνται αναμφίβολα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά.

Λόγω της ευαίσθητης, λεπτής όψης τους, για να τα διατηρήσετε υγιή, θα πρέπει να μην αμελείτε ποτέ την ενυδάτωσή τους.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι εντάξετε την φροντίδα των χειλιών σας στο καθημερινό σας skincare πρόγραμμα. Ακόμα και μερικές απλές κινήσεις μπορούν να προσφέρουν αισθητά αποτελέσματα.

Και επειδή τα προϊόντα από μόνα τους δεν δίνουν πάντα την επιθυμητή λύση, επισκεφτείτε τους ειδικούς της Dermology Clinics και δείτε τα χείλη σας να μεταμορφώνονται!

 

Tags

Σχετικά Άρθρα