Mεσοθεραπεία: Xαρίστε στον εαυτό σας ένα boost ενέργειας και αυτοπεποίθησης!

Share
μεσοθεραπεία- dermology

Μεσοθεραπεία: Πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αναζωογόνησης και ενυδάτωσης του δέρματος. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο γυναικείο κοινό λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κυτταρίτιδα και το επίμονο τοπικό πάχος, χαρίζοντας σύσφιξη στην περιοχή που εφαρμόζεται.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, η Μεσοθεραπεία αποτελεί μία εφεύρεση του Γάλλου ιατρού Michel Pistor το 1952. Η αρχική της σύλληψη παρουσίαζε την μεσοθεραπεία ως μία μορφή καταπράϋνσης κατά του πόνου. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για πληθώρα καταστάσεων, όπως θα αναφέρουμε και πιο κάτω. 

Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική η οποία επιστρατεύει την χρήση ενέσεων που εμπεριέχουν μίξη βιταμινών, ενζύμων και εκχυλίσματα φυτών και αποσκοπεί στην ανάπλαση και σύσφιγξη του δέρματος καθώς και την απώλεια περιττού λίπους. 

Σήμερα, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για:

 • Αφαίρεση λίπους σε περιοχές όπως το στομάχι, οι μηροί, οι γλουτοί, οι γοφοί, τα πόδια, τα χέρια και το πρόσωπο
 • Μείωση της κυτταρίτιδας
 • Απάλυνση ρυτίδων και γραμμών 
 • Σύσφιγξη
 • Καταπολέμηση στιγμάτων και κηλίδων στο δέρμα 
 • Αντιμετώπιση της αλωπεκίας

Με την τεχνική της μεσοθεραπείας να προαπαιτεί την εισχώρηση πολύ λεπτής βελόνας στο δέρμα, η βασική ιδέα επικεντρώνεται στην διόρθωση προβλημάτων κυκλοφορικού και φλεγμονής που προκαλούν βλάβες στο δέρμα. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένες και ακριβείς ουσίες που εγχέονται στη μεσοθεραπεία. Οι γιατροί χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές λύσεις ανάλογα με το είδος του προβλήματος και τις ανάγκες. Ωστόσο ορισμένες ουσίες είναι:  

 • Βιταμίνες και αμινοξέα
 • Εκχυλίσματα φυτών (αγκινάρα, γκίγκο, γλυκό τριφύλλι κλπ)
 • Ορμόνες (καλσιτονίνη και θυροξίνη)
 • Ένζυμα (κολλαγενάση και υαλουρονιδάση)
 • Διασταλτικά αιμοφόρων αγγείων και αντιβιοτικά

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνετε πριν από την Μεσοθεραπεία;

Πριν από την θεραπεία ο ιατρός σας θα σας προτείνει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε και ενδεχομένως να προσέξετε. Ίσως χρειαστεί να αποφύγετε την ασπιρίνη και άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα για μία εβδομάδα πριν από τη διαδικασία για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πώς γίνεται η εφαρμογή της;

Aρχικά καθαρίζετε πολύ καλά το δέρμα στην περιοχή που θα εφαρμοστεί η Μεσοθεραπεία. Έπειτα εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, ώστε να μειωθεί οποιοδήποτε συναίσθημα πόνου και να κάνει την διαδικασία ακόμα πιο ευχάριστη.

Στη συνέχεια ο ιατρός θα προκαλέσει διαδοχικούς μικρούς νυγμούς εγχύοντας μικρές ποσότητες του μίγματος ουσιών εντός του χορίου. 

Η διάρκεια της θεραπείας διαρκεί από 15 λεπτά έως μισή ώρα, ανάλογα την περίπτωση. Μετά το τέλος της θεραπείας μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δρααστηριότητές σας. 

μεσοθεραπεία-dermology

Πώς δρα η μεσοθεραπεία;

Ουσιαστικά το αισθητικό αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας οφείλεται σε δύο βασικούς μηχανισμούς:

Στην στοχευμένη δράση των ουσιών που εγχύονται ανάλογα με την περίσταση. Συνήθως χρησιμοποιούνται έτοιμα μίγματα βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών με ισχυρή αντιγηραντική δράση σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ, το οποίο δεσμεύει νερό.

Το αποτέλεσμα είναι βαθιά ενυδάτωση, ανάκτηση σφριγηλότητας και λάμψης του δέρματος. Επίσης χρησιμοποιούνται φυτικές ουσίες με συσφιγκτική δράση, για σύσφιγξη και τόνωση του περιγράμματος του προσώπου.

Τέλος χρησιμοποιούνται ουσίες με λιπολυτική και συσφιγκτική δράση για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και μείωση του τοπικού λίπους.

Ποια είναι τα οφέλη;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει άμεσα το θαμπό, κουρασμένο δέρμα και τις επιφανειακές ρυτίδες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της αργής κυκλοφορίας του αίματος, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες.

 Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων μελάγχρωσης, για τη θεραπεία ουλών ακμής και για την ενίσχυση του αποτελέσματος άλλων αισθητικών θεραπειών όπως το Botox ή τα fillers.

Η ανάρρωση;

Η θεραπεία είναι μη επεμβατική, συνήθως δεν υπάρχει ανάρρωση. Μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να ξεκουραστείτε για μια μέρα λόγω του πρηξίματος στα σημεία της ένεσης. Την επόμενη μέρα θα νιώθετε τέλεια! 

μεσοθεραπεία-dermology

Μπορεί η μεσοθεραπεία να χρησιμοποιηθεί για την τριχόπτωση;

Εκτός από τη θεραπεία των ρυτίδων και την απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους, η παραπάνω θεραπεία χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης όπως η αλωπεκία. Κατά τη διάρκεια της θεραπεία εγχύονται φυσικά φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνες ή φάρμακα στην περιοχή του κεφαλιού.

Όσον αφορά την τριχόπτωση:

 • διορθώνει τις ανισορροπίες των ορμονών μέσα και γύρω από τον θύλακα της τρίχας παρέχοντας θρεπτικά συστατικά στα μαλλιά
 • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Σε ποιες περιπτώσεις αποφεύγεται η μεσοθεραπεία;

 • Σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.
 • Σε άτομα που έχουν προδιάθεση για δημιουργία χηλοειδών και υπερτροφικών ουλών.
 • Σε καταστάσεις διαταραχής επούλωσης (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης).
 • Στην κύηση.
 • Σε άτομα με αλλεργία στα συστατικά της μεσοθεραπείας. 

Ποιες ηλικίες αφορά;

Κάθε γυναίκα όταν είναι έτοιμη σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αντιμετωπίσει τις ατέλειες της. Έτσι θα ανανεώσει την όψη της και θα βελτιώσει την ποιότητα και την υφή του δέρματος. Η συγκεκριμένη θεραπεία αποτελεί μια ιδανική λύση και είναι άκρως αποτελεσματική. 

Θα μείνουν σημάδια μετά την θεραπεία;

Τα σημάδια που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο δέρμα είναι προσωρινά. Τέτοια μπορεί να είναι μώλωπες και ήπια ερυθρότητα στην περιοχή εφαρμογής της μεσοθεραπείας. Η  ενέσιμη αυτή μέθοδος, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να δημιουργηθούν μώλωπες ή ελαφριά ερυθρότητα στην περιοχή. Υποχωρούν όμως μέσα σε λίγες μέρες.

Μπορεί να γίνει και τους καλοκαιρινούς μήνες;

Η συγκεκριμένη θεραπείαδεν έχει εποχή. Μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή αλλά πάντα κατόπιν τήρησης των οδηγιών του ιατρού. Μάλιστα, πρόκειται για μια εξαιρετική θεραπεία για την αναζωογόνηση και ενυδάτωση του ταλαιπωρημένου δέρματος από τον ήλιο. Φανταστείτε το σαν ένα αναβαθμισμένο after sun!  

μεσοθεραπεία-dermology

Όποια και αν είναι η ανάγκη σας μπορείτε να λύσετε κάθε σας απορία και να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνώντας με τους ειδικούς της Dermology Clinics. Θα σας κατατοπίσουν πλήρως για τις ιδιότητες της Μεσοθεραπείας καθώς και για άλλες τεχνικές μεθόδους.

Τώρα μπορείτε να βελτιώσετε τις ατέλειες που σας προβληματίζουν χαρίζοντας υγεία και λάμψη στην επιδερμίδα σας. Μένει να πάρετε την απόφαση και έπειτα θα λάβετε τα ιδανικά αποτελέσματα από τα κατάλληλα χέρια, κάνοντας κλικ εδώ!

Tags

Σχετικά Άρθρα