Μεσοθεραπεία ματιών: Αποκτήστε ξανά λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα!

Share
Μεσοθεραπεία ματιών

Η Μεσοθεραπεία ματιών θεωρείται από τις πλέον απαραίτητες θεραπείες για ένα λαμπερό και ξεκούραστο δέρμα. Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών διαφέρει από το υπόλοιπο πρόσωπο, καθώς είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη  με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολα εμφανή σημάδια γήρανσης.

Ακόμα και στην δεκαετία των 20 μπορεί να εμφανιστούν ήδη λεπτές γραμμές.

Υπάρχουν αιτίες που ευθύνονται για το “αποτύπωμά” τους στα μάτια, όπως: Ο τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση καφέ, το κάπνισμα, ο ελλιπής ή ασταθής ύπνος αλλά και η μηδαμινή ή λανθασμένη περιποίηση.

Όλα τα παραπάνω παίρνουν μορφή και εκδηλώνονται ως σακούλες, λεπτές γραμμές και μαύροι κύκλοι.

Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών σας, χρειάζεται ένα boost από τον δερματολόγο σας, για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά ό,τι “απορροφά” την λάμψη του βλέμματός σας.

Η μεσοθεραπεία ματιών είναι μια θεραπεία που πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχεται!

Μεσοθεραπεία ματιών

Τι είναι η Μεσοθεραπεία ματιών;

Πρόκειται για μια μέθοδο όπου μέσω μικρών λεπτών βελονών εγχύονται στα προβληματικά σημεία των ματιών ένα μείγμα ουσιών, όπως, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, πεπτίδια και αντιοξειδωτικά.

Αυτό το μαγικό κοκτέϊλ δρα στοχευμένα, βελτιώνει την μικρό-κυκλοφορία και μειώνει όλες τις ατέλειες επαναφέροντας ξανά το ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα σας.

Μεσοθεραπεία ματιών: Γιατί να την δοκιμάσετε;

Με την μεσοθεραπεία ματιών, εκτός του ότι θα μειώσετε τι λεπτές γραμμές, παράλληλα θα εμποδίσετε και τον σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Ακόμη, η όψη σας δεν θα είναι πια θαμπή και κουρασμένη και θα είναι εμφανώς πιο φωτεινή, χωρίς μαύρους κύκλους. Ακόμη, μέσω των μικρό-εγχύσεων, ενισχύεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και η επιδερμίδα ενυδατώνεται σε βάθος.

Για να διατηρήσετε τα αποτελέσματα που θα σας προσφέρουν οι συνεδρίες στον δερματολόγο σας, θα πρέπει κι εσείς με την σειρά σας να βάλετε το λιθαράκι σας για την φροντίδα των ματιών σας.

Μάλιστα, η επιδερμίδα έχει διαφορετικές ανάγκες σε κάθε δεκαετία, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε ορισμένες αλλαγές στη ρουτίνα σας.

Φροντίδα ματιών στα 20: Η πρόληψη είναι το παν!

Όσο νεανική κι αν είναι η επιδερμίδα στην δεκαετία των 20, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται και την ανάλογη φροντίδα. Η περιοχή των ματιών συγκεκριμένα, χρειάζεται οπωσδήποτε καθημερινή ενυδάτωση αλλά και αντηλιακή προστασία, ώστε να προληφθούν σπασίματα και να απαλυνθούν τυχόν οιδήματα και ερεθισμοί.

Μπορεί να μην υπάρχουν ήδη εγκατεστημένες ρυτίδες, αλλά η διαδικασία σχηματισμού τους έχει ήδη ξεκινήσει. Επίσης, οι μαύροι κύκλοι πολλές φορές είναι απόρροια κληρονομικών παραγόντων αλλά και τρόπου ζωής και όχι απαραίτητα ηλικίας.

Φροντίδα ματιών στα 30: Μειώστε τα οιδήματα

Σε αυτή την δεκαετία, συνήθως παρατηρούνται έντονα, πρησμένα βλέφαρα. Ένα σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε ασταθείς ώρες ύπνου, σε πολύωρη έκθεση λόγω εργασίας σε οθόνες (υπολογιστή, κινητό) αλλά και σε αλλεργίες.

Οι γνωστές σακούλες και τα οιδήματα σε αυτή την ηλικία, οφείλονται στην κατακράτηση υγρών. Αν όμως δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, σταδιακά θα μετασχηματιστεί σε μόνιμες ρυτίδες.

Η πρώτη κίνηση σας είναι να ακολουθήσετε μια πιο ισορροπημένη διατροφή και να μειώσετε την κατανάλωση νατρίου ώστε να σταματήσετε την κατακράτηση υγρών. Έπειτα, επιλέξτε μια κρέμα ματιών σε μορφή roll on ώστε να συνδύαζεται την εφαρμογή της με ένα απαλό μασάζ που θα αναζωογονήσει την περιοχή των ματιών σας.

Extra tip: Για να μειώσετε τα οιδήματα, εφαρμόστε στην προβληματική περιοχή ένα παγάκι κάνοντας κινήσεις από έξω προς τα μέσα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία πρωί και βράδυ αφού εφαρμόσετε την κρέμα ματιών σας.

Mεσοθεραπεία ματιών

Φροντίδα ματιών στα 40: Απαλύνετε τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες

Στην δεκαετία των 40, έχουν ήδη εμφανιστεί και εγκατασταθεί μόνιμες ρυτίδες. Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να προλάβετε την εξέλιξή τους και να απαλύνετε τις ήδη υπάρχουσες.

Αλλάξτε ριζικά τον τρόπο ζωής σας, δώστε προτεραιότητα στην ενυδάτωση σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Παράλληλα, αναζητήστε ενισχυμένες φόρμουλες για την φροντίδα των ματιών σας και δώστε έμφαση σε συστατικά όπως: Η βιταμίνη C, η ρετινόλη το γλυκολικό οξύ, το υαλουρονικό οξύ και τα πεπτίδια.

Αν μάλιστα εκτός από ρυτίδες, έχετε να αντιμετωπίσετε μαύρους κύκλους και οιδήματα, τότε στοχεύστε σε πολύ-χρηστικά προϊόντα. Να θυμάστε, ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρείτε πιστά μια ρουτίνα περιποίησης όπου ο καθαρισμός και η βαθιά ενυδάτωση θα έχουν πρωταρχικό ρόλο.

Φροντίδα ματιών στα 50: Στόχος σας η ενυδάτωση

Κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης, παρατηρείται ραγδαία απώλεια λιπιδίων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, έντονη ξηρότητα και χαλάρωση γεγονός που κάνει ακόμα πιο εμφανείς τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες.

Επενδύστε σε πλούσιες ενυδατικές κρέμες πλούσιες σε ceramides και υαλουρονικό οξύ ώστε να συγκρατήσετε περισσότερη υγρασία στην επιδερμίδα σας και ειδικότερα στην περιοχή των ματιών σας.

Ακόμη, αναζητήστε μάσκες ματιών τις οποιες θα πραγματοποιείτε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για επιπλέον ενυδάτωση.

Τα μάτια, είναι από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που δύσκολα μένουν απαρατήρητα καθώς “μαγνητίζουν” πρώτα απ όλα τα άλλα βλέμματα. Οποια κι αν είναι η ηλικία σας λοιπόν, ένα όμορφο, υγιές και ξεκούραστο βλέμμα είναι σίγουρα πολυπόθητο.

Κάντε τις κατάλληλες αλλαγές στην ρουτίνα σας, και εντάξτε την μεσοθεραπεία ματιών στην ζωή σας. Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν!

 

 

Tags

Σχετικά Άρθρα