Laser αποτρίχωση: 8 μύθοι που πρέπει να καταρρίψετε πριν την πρώτη συνεδρία!

Share

Θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με laser αποτρίχωση;

Αν και η αποτρίχωση laser αποτελεί μια γνωστή πρακτική τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.

Η ομορφιά θέλει θυσίες, αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάθε θυσία πρέπει να είναι και επώδυνη. Αρχικά, ενδέχεται να δειλιάσετε να κάνετε laser αποτρίχωση, αλλά η συγκεκριμένη αποτρίχωση αποτελεί χωρίς δισταγμούς υπόσχεση ζωής!

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης αποτρίχωσης είναι απεριόριστα κυρίως για εκείνους που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

Η laser αποτρίχωση υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που φοβούνται να δοκιμάσουν laser αποτρίχωση. Μην ανησυχείτε! Και όμως υπάρχουν τρόποι που σας προτετοιμάζουν, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η εμπειρία της συγκεκριμένης αποτρίχωσης και συνάμα απομακρύνουν κάθε φόβο σας.

Ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε τους μύθους σχετικά με την laser αποτρίχωση!

#1 Η διαδικασία είναι επώδυνη 

O μεγαλύτερος φόβος στο άκουσμα της λέξης «laser» είναι ο πόνος που δύναται να προκληθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη. Ωστόσο, σε όσους είναι ευαίσθητοι  στον πόνο, συστήνεται η χρήση αναισθητικής κρέμας πριν τη laser αποτρίχωση.

Η περιοχή μπικίνι είναι αρκετά ευαίσθητη και γίνεται σχεδόν πάντα η χρήση της συγκεκριμένης κρέμας.

#2 Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα

Ο κυριότερος λόγος να επιλέξει κανείς αποτρίχωση με λέιζερ είναι η μονιμότητα των αποτελεσμάτων. Με την επιλογή του σωστού μηχανήματος και με την καθοδήγηση του δερματολόγου σας, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα!

Πιο συγκεκριμένα, η αλήθεια είναι πως χρειάζονται 2-3 εβδομάδες μετά την πρώτη σας συνεδρία, ώστε να αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα αποτελέσματα. Κατά μέσο όρο, απαιτούνται 8-12 συνεδρίες για να έχετε ένα πλήρες αποτέλεσμα, αλλά αυτό εξαρτάται και από τον τύπο της επιδερμίδας, την κληρονομικότητα και πολλά ακόμη.

Οι μασχάλες, το μπικίνι και τα πόδια είναι  οι περιοχές που έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην laser αποτρίχωση! 

#3 Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης πριν το laser

Καλό θα ήταν να αναφερθεί πως η laser αποτρίχωση προσελκύεται από τη χρωστική ουσία του θύλακα της τρίχας. Συνεπώς, η χρήση άλλων μεθόδων αποτρίχωσης πριν το ραντεβού με τον δερματολόγο σας, θα διασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει καθώς, το laser μπορεί να φθάσει απευθείας στον θύλακα χωρίς να συναντήσει άλλο εμπόδιο. 

Συμπερασματικά λοιπόν:

  1. Η περιοχή πρέπει να υποστεί κάποιο είδος αποτρίχωσης  εντός 24 ωρών πριν από τη θεραπεία. Τα ηλεκτρικά ξυράφια δεν συνιστώνται.
  2. Η περιοχή θεραπείας πρέπει να είναι απαλλαγμένη από μακιγιάζ, λοσιόν, αποσμητικό και αντηλιακή κρέμα. Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τον γιατρό πριν ξεκινήσει η θεραπεία, στην περίπτωση που χρειάζεστε μαντηλάκια.
  3. Η περιοχή δεν μπορεί να υποστεί laser αποτρίχωση, αν έχει εκτεθεί στον ήλιο εντός τεσσάρων εβδομάδων πριν από τη θεραπεία.
  4. Τα προϊόντα μαυρίσματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν 3-4 εβδομάδες πριν από τη θεραπεία. 

Laser αποτρίχωση- dermology

#4 Μπορείτε να γυμναστείτε μετά τη συνεδρία

Η θερμότητα που εισέρχεται στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, δύναται να παραμείνει στην επιδερμίδα σας για ένα εικοσιτετράωρο. Αν θελήσετε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο σας ή κάποια σάουνα, να θυμάστε πως διατρέχεται τον κίνδυνο να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον για βακτήρια. 

#5 Οι περιοχές που γίνεται η αποτρίχωση μπορούν να εκτεθούν αμέσως στον ήλιο

Η αλήθεια είναι πως μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, οι δερματολόγοι συστήνουν να αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο για διάστημα μίας εβδομάδας. Ακόμη, δεν πρέπει να αμελείτε τη χρήση αντιηλιακής κρέμας στα σημεία του δέρματος που υπέστησαν θεραπεία. Φυσικά, η αντιηλιακή κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα και τους καλοκαιρινούς και τους υπόλοιπους μήνες του έτους. 

#6  Πρέπει να αλλάξετε τα προϊόντα περιποίησης μετά την αποτρίχωση

Η καθημερινά σας ρουτίνα περιποίησης δεν πρόκειται να αλλάξει μετά από μία αποτρίχωση laser! Ωστόσο, η χρήση scrubs πρέπει να περιοριστεί δύο μέρες πριν και δύο ημέρες μετά τη θεραπεία. Ακόμη, οι δερματολόγοι συνιστούν να αποφύγετε τη χρήση χημικού peeling για δύο εβδομάδες και αντίστοιχα και το τεχνητό μαύρισμα.

skin care- dermology

#7 Οι συνεδρίες που θα χρειαστούν για τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων είναι έξι

Η αποτρίχωση laser υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα! Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία η τριχοφυϊα μειώνεται αισθητά. Ωστόσο, δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών που απαλλάσει μόνιμα από την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα. Αυτό εξαρτάται από το laser που χρησιμοποιείται, από το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας. 

Επίσης, μέγιστη σημασία έχει το χρώμα του δέρματος , η ένταση του laser αλλά και η περιοχή που εφαρμόζεται το laser. Tέλος, η ύπαρξη ορμονικών διαταραχών δύναται να επηρεάσουν τον αριθμό των συνεδριών.

#8 Η αποτρίχωση laser προκαλεί ουλές

Στην πραγματικότητα οι ουλές στην επιδερμίδα που οφείλονται στην αποτρίχωση laser είναι σπάνιες. Αυτό συμβαίνει σε άτομα με προδιαθέση αλλά αν πραγματοποιηθεί από έμπειρους ιατρούς ή αισθητικούς δεν υπάρχει κάποιος φόβος για δημιουργία ουλής στην επιδερμίδα.

Απευθυνθείτε σε έμπειρους δερματολόγους, προκειμένου να πραγματοποιήσετε πλήρως αποτελεσματικές και ασφαλείς συνεδρίες αποτρίχωσης laser!

Εμείς σας συστήνουμε αποτρίχωση με laser με Quanta System Laser Αλεξανδρίτη. Εύλογα θα μπορούσε να πει κανείς πως το συγκεκριμένο laser, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα ιατρικά laser της αγοράς!

laser αποτρίχωση- dermology

Θέλοντας να συγκρίνουμε την αποτρίχωση με Quanta system laser Αλεξανδρίτη με τα τα laser που διατίθενται παγκοσμίως στον χώρο της αισθητικής, οφείλουμε να τονίσουμε πως:

  • Είναι δύο φορές πιο δυνατός και πιο γρήγορος
  • Εγγυάται μόνιμα αποτελέσματα
  • Δίνει οριστικό αποτέλεσμα σε λιγότερες συνεδρίες

Απαλλαχθείτε άμεσα από το πρόβλημα που σας ταλανίζει και ακούει στη λέξη “τριχοφυΐα”, κλείνοντας τώρα ΕΔΩ το ραντεβού σας!

Ένας έμπειρος δερματολόγος θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας, ώστε να συζητήσετε τους τρόπους που θα απαλλαγείτε το συντομότερο από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Ένα είναι σίγουρο: Το καλοκαίρι πλέον δε θα σκέφτεστε άλλες “κουραστικές” μεθόδους αποτρίχωσης. 

Tags

Σχετικά Άρθρα