Θέλετε να εξαφανιστεί για πάντα η κυτταρίτιδα; Kαι όμως γίνεται!

Share
μεσοθεραπεία- dermology

ΚυτταρίτιδαΑκόμη κι αν χάσατε τα παραπανίσια κιλά, ενδεχομένως να χρειαστείτε περισσότερη  φροντίδα για να τη μειώσετε ή ακόμα και να την εξαλείψετε! 

Η κυτταρίτιδα δεν είναι φλεγμονή, αποτελεί δερματικό και κυτταρικό πρόβλημα. Oι λόγοι εμφάνισής της ποικίλουν και η επίλυσή της χρειάζεται σφαιρική αντιμετώπιση. Οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία όπου κάνει την εμφάνισή της, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη με αντιαισθητικά “λακκάκια” και εξογκώματα, η γνωστή σε όλους «όψη φλοιού πορτοκαλιού». 

Πρόκειται για μια ενδογενή αλλαγή στη συνοχή του δέρματος που εμφανίζεται ως επί το πλείστον στις γυναίκες από την εφηβεία και μετά αλλά πολλές φορές και στους άντρες. Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία, αποτελεί όμως ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση για το τι ακριβώς είναι, τι την προκαλεί και πώς μπορεί να κάποιος να απαλλαγεί από αυτή. Ένα σύνολο παραγόντων και μεθόδων μπορεί να την αντιμετωπίσει, καθώς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλετε πραγματικά και καταβάλλετε προσπάθεια!

Έτσι, οι μέθοδοι που πρέπει να ακολουθήσετε για την αντιμετώπιση της πρέπει να στοχεύουν στη μετατροπή που παρακείμενου συνδετικού ιστού και των δερματικών κυττάρων και όχι των λιποκυττάρων. Έτσι, υπάρχουν πρακτικές που αξίζει να γνωρίζετε.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στο 80-90% των γυναικών. Κάθε γυναίκα θα εμφανίσει κάποια στιγμή στην ζωή της. 

Πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε;

Υπάρχουν όπλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτήν τη μάχη. Για να δείτε αποτέλεσμα χρειάζεται συνδυασμός και όχι μεμονωμένες εφαρμογές των πρακτικών.

#1 Νερό

 Η αλήθεια είναι πως το  άφθονο νερό συμβάλλει στην γενικότερη υγεία του δέρματος αλλά και στην σωστή λειτουργία του οργανισμού. Πρέπει να παραμείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι, καθώς η όψη φλοιού πορτοκαλιού μπορεί να γίνει χειρότερη. 

Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα λεπτότερο και να εξασθενίσει και όταν το δέρμα είναι λεπτό, κάνει περισσότερο εμφανή την κυτταρίτιδα. Ωστόσο η το νερό δεν αποτελεί από μόνο του θεραπεία. 

#2 Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας

 Δεν υπάρχει γρήγορη λύση και θεραπεία μέσα σε ένα μπουκάλι. Ωστόσο, ορισμένες κρέμες θα βοηθήσουν στην πυκνότητα της επιδερμίδας (ανώτερο στρώμα του δέρματος), η οποία σίγουρα θα συγκαλύψει τα προβληματικά σημεία και θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λείο. Πολλά προϊόντα δημιουργούν στην επιδερμίδα ένα «εφέ καλσόν».

κυτταρίτιδα- dermology

#3 Άσκηση

 Η άσκηση είναι πολύ σημαντική στον αγώνα εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Το σώμα κινητοποιείται κατά την προπόνηση και βοηθά σημαντικά στη διάσπαση λίπους και στην ενίσχυση της κυκλοφορίας. 

#4 Λιγότερα λιπαρά – περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Να θυμάστε: Η διατροφή σας δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τη δημιουργία του φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα σας – αλλά η υγιεινή διατροφή σίγουρα δεν θα σας βλάψει. 

Παρακολουθήστε την ποσότητα αλατιού που καταναλώνετε και αυξήστε τις ποσότητες σε φυτικές ίνες, δημητριακά ολικής αλέσεως και βρώμη, καθώς ευνοούν την απομάκρυνση των τοξινών από το εντερικό σας σύστημα.

Επίσης τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο καθημερινό διατροφικό σας πλάνο.

#5 Dry brushing για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Η μέθοδος αυτή κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Υπάρχει λόγος για τον οποίο το βούρτσισμα του σώματος και η αποσυμφόρηση του λεμφικού συστήματος εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς μέθοδοι για τη μείωση της κυτταρίτιδας.  

Αυτό συμβαίνει διότι η κακή κυκλοφορία αίματος αποτρέπει την υγιή ροή του και προκαλεί κατακράτηση υγρών στην περιοχή. Το dry brushing συμβάλλει θετικά!

κυτταρίτιδα- dermology

#6 Επισκεφθείτε τον δερματολόγο

Συνδυάστε τις πρακτικές και βγείτε νικήτριες απέναντι στα αντιαισθητικά λακκάκια. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή και ενυδατωθείτε τόσο εσωτερικά, με την πρόληψη επαρκούς ποσότητας νερού, όσο και εξωτερικά με την χρήση μιας κρέμας ενάντια στην όψη φλοιού πορτοκαλιού που θα λειτουργήσει επικουρικά. Είναι σημαντική μια συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας η οποία θα φέρει πιο γρήγορα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Η διατροφή, η άσκηση, η χρήση προϊόντων που υπόσχονται λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, δε μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα μεμονωμένα και να επιλύσουν δια μαγείας το πρόβλημα. Μάλιστα, ανάλογα με το στάδιο, είναι σημαντική η επίσκεψη στον δερματολόγο σας, ο οποίος θα σας προτείνει την ιδανικότερη θεραπεία για εσάς. Κάντε τα απαραίτητα βήματα, βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος, ώστε να οξυγονωθούν τα κύτταρα σας και να αποβάλλετε τις τοξίνες και ολοκληρώστε την προσπάθειά σας με μια επίσκεψη στη Dermology Clinic.

Κάθε δέρμα και κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες και πολλές φορές η γνώμη των ειδικών είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε. Θα εντοπίσουν το μέγεθος και το στάδιο του προβλήματος και θα σας προτείνουν εξατομικευμένες θεραπείες με στόχο να δείτε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Μην ταλαιπωρείστε άλλο, ενεργοποιήστε όλα τα απαραίτητα όπλα σας και δώστε μια παραπάνω ώθηση στην προσπάθειά σας, κλείνοντας το ραντεβού σας στην Dermology Clinic. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα στη ρίζα του, γίνεται! Μετά από τις θεραπείες σας και τη φροντίδα που θα λάβετε, η κυτταρίτιδα θα ανήκει στο παρελθόν και θα είναι μόνο μια λέξη!

Μη ξεχνάτε πως τα εντυπωσιακά αποτελέσματα χρειάζονται προσπάθεια και όχι μεμονωμένες μεθόδους! 

Tags

Σχετικά Άρθρα