Fraxel laser | Όλα όσα χρειάζεται να γωρίζετε πριν κλείσετε ραντεβού!

Share
Fraxel laser Όλα όσα χρειάζεται να γωρίζετε πριν κλείσετε ραντεβού

Αφήστε μας να μαντέψουμε: Αυτή τη στιγμή είστε ένα βήμα προτού κλείσετε ραντεβού για μια θεραπεία με Fraxel laser.

Δεν μας εκπλήσσει! Το τελευταίο διάστημα όλοι μιλούν για το θαυματουργό fraxel laser. Ένα μαγικό ραβδί που μόλις εφαρμοστεί στο πρόσωπο γίνεται πιο λείο και φωτεινό!

Το Fraxel είναι ένα από τα πιο ισχυρά laser, πράγμα που σημαίνει ότι πριν κλείσετε ραντεβού, πρέπει να μιλήσουμε για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε!

Αν έχετε δοκιμάσει τα άπαντα από προϊόντα για την εξάλειψη των ρυτίδων και των κηλίδων σας βεβαιώνουμε ότι το fraxel laser λειτουργεί αρκετά πιο γρήγορα και πιο καλά.

Τι είναι λοιπόν το Fraxel laser;

Fraxel laser λείο δέρμα

Το Fraxel είναι ένα μη επεμβατικό, μικροσκοπικό laser που μεταμορφώνει κυριολεκτικά την επιφάνεια της επιδερμίδας σας, διεισδύοντας σε βάθος και ενθαρρύνοντας την επανασύνθεση  κολλαγόνου και ελαστίνης.

Σε τι χρησιμεύει;

Το Fraxel λειαίνει τις ρυτίδες και τα σημάδια, ξεθωριάζει τις καφέ κηλίδες και ουσιαστικά ανανεώνει ολόκληρο τον τόνο του δέρματός σας.

Πρόκειται για ένα laser που προσφέρεται στα περισσότερα δερματολογικά ιατρεία. 

Είναι καλύτερο το CO2 ή το Fraxel laser;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Fraxel μπορεί να είναι αφαιρετικό (γνωστό και ως laser CO2) και μη αφαιρετικό, η απάντηση αφορά περισσότερο ποιος τύπος Fraxel είναι καλύτερος για τις δερματικές σας ανησυχίες.

Fraxel laser vs microneedling

Fraxel laser κοντινό σε γυναικείο πρόσωπο

Το Fraxel και το microneedling είναι παρόμοια αν λάβουμε υπ’όψιν ότι και τα δύο προκαλούν μικροτραυματισμό στο δέρμα ώστε να προκληθεί επανασχηματισμός του κολλαγόνου, αλλά η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το Fraxel διεισδύει στο δέρμα πιο βαθιά από το microneedling.

Για το λόγο αυτό, το Fraxel είναι κατάλληλο για ασθενείς με σοβαρά δερματικά προβλήματα, για παράδειγμα για βαθιές ουλές ακμής και έντονες κηλίδες.

Εν αντιθέσει με το microneedling, που είναι για πιο ήπιες δερματικές ανησυχίες.

Πώς πρέπει να προετοιμάσετε το δέρμα σας για Fraxel;

Προτού προβείτε σε μια τέτοιου είδους θεραπεία, θα πρέπει 10 ημέρες πριν να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Όπως για παράδειγμα, η ρετινόλη, τα ισχυρά απολεπιστικά και οξέα, όπως το γλυκολικό και το σαλικυλικό οξύ.

Σημείωση: Εάν έχετε κάποια δερματική έξαρση, ο δερματολόγος σας θα αναβάλει μέχρι να ηρεμήσει, οπότε ενημερώστε το ιατρείο εκ των προτέρων εάν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο.

Πόσο επώδυνη είναι η θεραπεία με Fraxel laser;

Fraxel laser δέρμα με κηλίδες

Είναι αλήθεια πως τα laser δεν αφήνουν και την πιο ανάλαφρη αίσθηση.

Ωστόσο, πρόκειται για μια γρήγορη θεραπεία (διαρκεί περίπου 15 έως 25 λεπτά) και προτού ξεκινήσετε ο ιατρός σας εφαρμόζει ειδική τοπική αναισθητική κρέμα.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώσετε απλά ένα ελαφρύ τσίμπημα.

Φυσικά, αξίζει να τονιστεί, πως η ανοχή στον πόνο είναι υποκειμενική και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο αφαιρετικός τύπος του Fraxel είναι αρκετά έντονος, ακόμη και με την αναισθητική κρέμα.

Πόσο καιρό μένει η ερυθρότητα στο πρόσωπό σας μετά το Fraxel laser;

Tις πρώτες δύο ημέρες, ενδεχομένως να παρατηρήσετε ερυθρότητα, κάψιμο και πρήξιμο (σαν ηλιακό έγκαυμα), στη συνέχεια, μεταξύ τριών έως πέντε ημερών, το δέρμα σας θα αρχίσει να γίνεται πιο τραχύ και να ξεφλουδίζει.

Σε αυτό το στάδιο αφήστε το δέρμα σας να απολεπιστεί και να επουλωθεί από μόνο του και μην το πειράξετε, διαφορετικά κινδυνεύετε να δημιουργήσετε ουλές.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες της θεραπείας;

Παρόλο που το laser είναι ασφαλές για όλους τους τόνους του δέρματος, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όσους πάσχουν από μέλασμα.

Φυσικά, ο δερματολόγος σας θα σας ενημερώσει εάν είναι συμβατό με το δέρμα σας, οπότε σίγουρα προγραμματίστε πρώτα μια ενημερωτική συζήτηση μαζί του.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του Fraxel laser;

H xρονική διάρκεια των αποτελεσμάτων εξαρτάται από το χρώμα των μαλλιών, των ματιών και από τον τύπο της επιδερμίδας.

Τι πρέπει να προσέξετε μετά από τη θεραπεία;

Fraxel laser λεία επιδερμίδα

Το Fraxel είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το δέρμα σας και μια καλή δικαιολογία για να μην πάτε στο γυμναστήριο την πρώτη εβδομάδα μετά το πέρας της θεραπείας.

Η άσκηση, λόγω της εφίδρωσης θα επιδεινώσει το ερεθισμένο δέρμα σας.

Εάν η ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα σας εμποδίζουν να πραγματοποιήσετε κάποια ραντεβού όπου απαιτείται μακιγιάζ, καλό είναι να τα προγραμματίσετε την επερχόμενη εβδομάδα. Δεν θα πρέπει ενώ είναι ερεθισμένο το δέρμα σας να εφαρμόσετε makeup!

Κατά τη διάρκεια των ημερών θεραπείας, αποφύγετε να βάλετε οποιοδήποτε ισχυρό προϊόν στο πρόσωπό σας.

Αυτά που χρειάζεστε έπειτα από μια θεραπεία με Fraxel, είναι επαρκής ποσότητα αντηλιακού με SPF 30+, ένα καπέλο και..σκιά (αλλά αυτά τα κάνετε ήδη έτσι κι αλλιώς, σωστά);

Το να μείνετε μακριά από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου είναι ζωτικής σημασίας.Όχι μόνο γιατί το νέο σας δέρμα θα είναι πιο ευάλωτο στον ήλιο, αλλά και γιατί θέλετε να διατηρήσετε όσο περισσότερο μπορείτε το αποτέλεσμα και να αποφύγετε τη δημιουργία νέων βλαβών και κηλίδων.

Πάρτε απόφαση ότι για λίγες ημέρες, θα παραμείνετε στο σπίτι σας και θα αποφύγετε περιττές δραστηριότητες, για να διευκολύνετε την ανάπλαση της επιδερμίδας σας.

Άλλωστε τι είναι μερικές μέρες μπροστά σε ένα απόλυτα λείο δέρμα;

Aκολουθώντας όλα τα απαραίτητα βήματα, τ’αποτελέσματα που αδημονείτε να δείτε στον καθρέφτη σας θα είναι πιο γρήγορα εμφανή! Κι αφού τώρα μάθατε τα πάντα για το fraxel laser, μπορείτε να κλείσετε άφοβα το ραντεβού σας!

Tags

Σχετικά Άρθρα