Fillers

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μία εφεύρεση του Γάλλου ιατρού Michel Pistor το 1952. Η αρχική της σύλληψη παρουσίαζε τη μεσοθεραπεία ως μία μορφή καταπράυνση κατά του πόνου παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για πληθώρα καταστάσεων, όπως θα αναφέρουμε και πιο κάτω. Η μεσοθεραπεία είναι μία τεχνική η οποία επιστρατεύει τη χρήση ενέσεων που εμπεριέχουν μίξη βιταμινών, ενζύμων και εκχυλίσματα φυτών και αποσκοπεί στην ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος καθώς και την απώλεια περιττού λίπους.

Read More
Διαβάστε:

Χρήσεις της μεσοθεραπείας

Με την τεχνική της μεσοθεραπείας να προαπαιτεί την εισχώρηση πολύ λεπτής βελόνας στο δέρμα, η βασική ιδέα επικεντρώνεται στην διόρθωση προβλημάτων κυκλοφορικού και φλεγμονής που προκαλούν προβλήματα στο δέρμα. Οι βασικές χρήσεις της μεσοθεραπείας λαμβάνουν χώρα για τους εξής λόγους:

Read More

Με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη φόρμουλα που να ορίζει την μεσοθεραπεία, οι συνηθέστεροι συνδυασμοί ουσιών αποτελούνται από

Read More

Διαδικασία μεσοθεραπείας

Πριν την θεραπεία
Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας σχετικά με την λήψη συγκεκριμένων αντιφλεγμονόδων ή και παυσίπονων ουσιών όπως η ασπιρίνη. Ενδέχεται να μην πρέπει να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένες ουσίες και αγωγές έως και μία εβδομάδα προτού σαν χορηγηθεί η μεσοθεραπεία, με σκοπό να αποφευχθεί τυχόν αιμμοραγία και μωλώπισμα των περιοχών που δέχονται τις ενέσεις.
1
Κατα τη διάρκεια
Μπορεί να σας χορηγηθεί τοπική αναισθητική ουσία ούτως ώστε να μην γίνουν αισθητές τυχόν ενοχλήσεις. Στην πορεία, θα πραγματοποιηθεί σειρά ενέσεων με μία ειδική, πολύ λεπτή, αποστειρωμένη βελόνα η οποία θα χορηγεί τον κατάλληλο τύπο μεσοθεραπείας για την περίπτωσή σας. Ανάλογα τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιείται η μεσοθεραπεία, οι ενέσεις μπορεί να γίνουν σε βάθος από 1 έως και 4 χιλιοστά.
2
Μεσοθεραπεία
Η μεσοθεραπεία είναι μία σχετικά μη παρεμβατική μέθοδος η οποία όμως για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορεί να χρειαστεί αρκετές επαναλήψεις. Είναι πιθανό ο θεράποντας ιατρός σας να προτείνει μία συχνότητα 7 με 10 ημερών και στην πορεία να αραιωθεί στις 2 εβδομάδες ή ακόμα και σε μηνιαία βάση. Μετά από κάθε συνεδρία ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητα του, παρόλα αυτά υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται μερικές μέρες ανάρρωσης από την διαδικασία.
3

Πόσο αποτελεσματική είναι η μεσοθεραπεία;

pexels-andrea-piacquadio-3757942 pexels-andrea-piacquadio-3757942

Είναι πολύ δύσκολο να τεκμιριωθεί επιστημονικά το κατά πόσον κάθε συνδυασμός ουσιών που ταυτοποιείται ως μεσοθεραπεία είναι αποτελεσματικός. Τα ευρήματα των ερευνών σχετικά με την αποτελεσματικότητα της για την καταπολέμηση ρυττίδων και την διαμμόρφωση της γραμμής του σώματος υποδηλώνουν ότι πρόκειται για μία προσέγγιση της οποίας η αποτελεσματικότητα είναι διαφορετική από περίπτωση σε περίπτωση με έναν πολύ σημαντικό παράγοντα να αποτελεί η χρήση των κατάλληλων ουσιών.

Όσον αφορά την μεσοθεραπεία και την σύγκριση της με άλλες τεχνικές, όπως η λιποαναρόφηση, αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελέι μία μη παρεμβατική μέθοδο, καθώς δεν υφίστανται τομές ή χειρουργικές επεμβάσεις, και ότι το κόστος μίας συνεδρίας μεσοθεραπείας είναι σημαντικά χαμηλότερο από εκείνο μίας μέσης λιποαναρόφησης. Παρόλα αυτά, επειδή όπως προείπαμε η μεσοθεραπεία μπορεί να απαιτεί αρκετές επανλήψεις, θεωρείται βέλτιστο να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για την καταλληλότερη για εσάς προσέγγιση.

Read More

Έχει ρίσκο η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία χαρακτηρίζεται ως μία γενικά ασφαλής, μη – παρεμβατική μέθοδος εφόσον χορηγείται από κάποιον πιστοποιημένο ιατρό. Παρόλα αυτά μερικές από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες περιλμβάνουν:

  • Ναυτία
  • Πόνο
  • Ευαισθησία στην περιοχή
  • Πρήξιμο
  • Κνησμός
  • Μωλώπισμα
  • Εξανθήματα
  • Μόλυνση
  • Εκδορές
Read More

Μεσοθεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Μία από τις πιο καινοτόμες χρήσεις της μεσοθεραπείας είναι και στην θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Το σκεύασμα για αυτόν τον σκοπό συνήθως περιλαμβάνει εκχυλίσματα φυτών, βιταμίνες ή φαρμακευτικές ουσίες όπως η φιναστερίδη και η μινοξιδίλη. Άτομα που έχουν λάβει μεσοθεραπεία ως μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης δηλώνουν βελτίωση στους εξής τομείς

Διαλέξτε τον ιατρό σας σωστά και υπεύθυνα!

Μία από τις πιο καινοτόμες χρήσεις της μεσοθεραπείας είναι και στην θεραπεία κατά της τριχόπτωσης. Το σκεύασμα για αυτόν τον σκοπό συνήθως περιλαμβάνει εκχυλίσματα φυτών, βιταμίνες ή φαρμακευτικές ουσίες όπως η φιναστερίδη και η μινοξιδίλη. Άτομα που έχουν λάβει μεσοθεραπεία ως μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης δηλώνουν βελτίωση στους εξής τομείς

Κλείστε το Ραντεβού σας