Φερουλικό οξύ: Τι είναι και γιατί αξίζει να το εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας;

Share
φερουλικό οξύ-dermology clinics

Γνωρίζατε ότι το φερουλικό οξύ έχει πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση από τις βιταμίνες C και Ε;

Kι όμως και αξίζει σίγουρα να το εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας.

Συχνά, beauty bloggers και skincare experts παρουσιάζουν συστατικά τα οποία κάνουν θαύματα στο δέρμα και βελτιώνουν σημαντικά την επιδερμίδα.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι: Η ρετινόλη, η βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη. Στην επιτυχημένη αυτή λίστα εμπεριέχεται πλέον και το φερουλικό οξύ.

Τι είναι το φερουλικό οξύ;

Aρχικά, τι είναι τελικά το περίφημο φερουλικό οξύ;

Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε φυτά όπως η βρώμη, το σιτάρι, το πίτουρο, η μελιτζάνα, οι σπόροι μήλου, τα εσπεριδοειδή και το ρύζι, ωστόσο δημιουργείται και κατόπιν επεξεργασίας στο εργαστήριο.

Χρησιμοποιείται κυρίως σε αντιγηραντικά προϊόντα περιποίησης. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει την αποτελεσματικότητα άλλων αντιοξειδωτικών, όπως για παράδειγμα οι βιταμίνες Α, C και Ε.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το φερουλικό οξύ δεν έχει οφέλη μόνο για το δέρμα, αλλά για τη γενικότερη υγεία.

Ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες;

Το φερουλικό οξύ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες. Προλαμβάνει τον σχηματισμό ρυτίδων και καθυστερεί την καταστροφή κολλαγόνου και ελαστίνης διατηρώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Παράλληλα, έχει και ισχυρή λευκαντική δράση και επαναρθώνει τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σβήνοντας τις κηλίδες.

Έχει παρενέργειες το φερουλικό οξύ;

Είναι ένα απόλυτα ασφαλές ενεργό συστατικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος. Ωστόσο, όπως με κάθε συστατικό, συστήνεται να κάνετε πρώτα μια δοκιμή σε κάποιο σημείο του δέρματος σας ώστε να εντοπίσετε πιθανή αντίδραση.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργικής αντίδρασης στο φερουλικό οξύ. Αυτό οφείλεται στο συστατικό από το οποίο προέρχεται.

Για παράδειγμα, εάν έχετε αλλεργία στο πίτουρο, τότε μπορεί να είστε ευαίσθητοι στο φερουλικό οξύ που προέρχεται από αυτήν τη φυτική πηγή.

Σημαντικό: Θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει φερουλικό οξύ εάν εμφανίσετε κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες:

  • Eρυθρότητα
  • Eξάνθημα
  • Kνίδωση
  • Φαγούρα
  • Ξεφλούδισμα δέρματος

Πώς θα εντάξετε το φερουλικό οξύ στη ρουτίνα σας;

Tην επόμενη φορά που θα προετοιμαστείτε για τις skincare αγορές σας προμηθευτείτε και ένα προϊόν με φερουλικό οξύ.

Εάν ενδιαφέρεστε να το δοκιμάσετε, δοκιμάστε μια τοπική φόρμουλα ορού που περιέχει επίσης άλλα αντιοξειδωτικά.

Επιλέξτε λοιπόν ένα προϊόν που να συνδυάζει το φερουλικό οξύ μαζί με βιταμίνη C, E ώστε να λειτουργήσει ακόμα περισσότερο προσφέροντας τα βέλτιστα αποτελέσματα στο δέρμα σας.

Στην Dermology Clinics θα σας προτείνουμε επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης που θα ανανεώσουν τη ρουτίνα σας και θα ευεργετήσουν το δέρμα σας!

 

 

Tags

Σχετικά Άρθρα