Botox

Botox είναι το όνοµα του πρώτου φαρµάκου που περιέχει την ουσία βοτουλινική τοξίνη και πήρε άδεια για χρήση στην αισθητική ιατρική. Έκτοτε άλλο ένα φάρµακο κυκλοφορεί µε επίσηµη άδεια µε το όνοµα Dysport. Και τα δυο φάρµακα περιέχουν την ίδια ακριβώς ουσία και έχουν εξίσου την ίδια δράση µε εξαιρετικά αποτελέσµατα. Παρ όλα αυτά έχει επικρατήσει στην ιατρική κοινότητα αλλά και στο κοινό η θεραπεία µε ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης να ονοµάζεται Botox.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι µια ουσία που χρησιµοποιείται µε ασφάλεια σε ιατρικές πράξεις, όχι µόνο στην αισθητική ιατρική, εδώ και αρκετές δεκαετίες σε ειδικότητες όπως η Νευρολογία, η Ουρολογία η Γαστρεντερολογία αλλά και η Οφθαλµολογία.

Συχνές εφαρµογές είναι στην αντιµετώπιση, ηµικρανιών, δυσλειτουργιών υπερδραστήριας κύστης, διάφορων νευρικών “τικ” στο πρόσωπο και η υπεριδρωσία παλαµών-πελµάτων.

Μάθετε περισσότερα
Διαβάστε:

Στόχοι της θεραπείας

Στόχοι της θεραπείας µε βοτουλινική τοξίνη, στην αισθητική ιατρική, είναι να κάνει ηπιότερες τις έντονες εκφράσεις του προσώπου που κάνουν κάποια άτοµα και έχουν σαν αποτέλεσµα την δηµιουργία ρυτίδων ή να κάνει τις ήδη διαµορφωµένες ρυτίδες πιο ήπιες αλλά όχι να τις εξαφανίσει. Η θεραπεία µε βοτουλινική τοξίνη είναι µια ιατρική πράξη της οποίας προηγείται η λήψη ιατρικού ιστορικού από τον την/τον ιατρό.

Έτσι θα πρέπει να αναφερθεί η όποια φαρµακευτική αγωγή ακολουθείται από την/ασθενή καθώς και τυχόν αλλεργίες που µπορεί να υπάρχουν στο ατοµικό ιστορικό. Γενικότερα είναι µια ασφαλής θεραπεία χωρίς ιδιαίτερες αντενδείξεις στην εφαρµογή της παράλληλα µε την λήψη άλλου φαρµάκου ή φαρµάκων. Μπορεί να εφαρµοστεί η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέµας σε κάποιες περιπτώσεις πριν την εφαρµογή αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Μάθετε περισσότερα

Διαδικασία BOTOX®

Θεραπεία
Αρχικά γίνεται ο σχεδιασμός της θεραπείας, τα σημεία δηλαδή που θα γίνουν οι ενέσεις Botox ή Dysport ανάλογα με το φάρμακο που έχει επιλεγεί. Τα σημεία αυτά επιλέγονται με βάση συγκεκριμένους μορφασμούς που κάνει η ασθενής κατά παραγγελία από τον ιατρό. Αυτά τα σημεία είναι μοναδικά για κάθε πρόσωπο, έτσι η κάθε θεραπεία είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη ξεχωριστά για κάθε ασθενή. Μετά τον σχεδιασμό ακολουθούν οι ενδομυϊκές ενέσεις η οποίες κάνουν τον μυ που στοχεύει η θεραπεία να είναι χαλαρός, να μην μπορεί να συσπάται και έτσι να μην προκαλεί τις ρυτίδες που θέλουμε να αποφύγουμε. Η θεραπεία είναι σχετικά μικρή σε διάρκεια και πολύ καλά αποδεκτή από την πλειοψηφία των ασθενών.
1
Μετά τη θεραπεία
Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαδικασία αποθεραπείας μετά την συνεδρία με ενέσεις βοτ. τοξίνης. Στα πρώτα 15-20’ μετά την εφαρμογή ζητάμε από την/τον ασθενή να κάνει κάποιες κινήσεις για να υπάρχει μεγαλύτερη απορρόφηση του φαρμάκου. Στις επόμενες ώρες θα πρέπει να αποφευχθεί στέγνωμα μαλλιών με ζεστό αέρα και οι βαθιές επικύψεις του κορμού. Μετά τις πρώτες 24 ώρες δεν υπάρχει κάποια άλλη οδηγία που πρέπει να ακολουθηθεί.
2

Πότε είναι εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας ΒΟΤΟΧ ®;

Πάντα ανάλογα µε τον λόγο για τον οποίο κάνουµε BOTOX® µπορούµε να περιµένουµε εµφανή αποτελέσµατα εντός µίας έως τρείς ηµέρες µετά την συνεδρία και µπορεί να έχουν διάρκεια έως και πάνω από τρείς µήνες. Για µεγαλύτερη διάρκεια των αποτελεσµάτων συνιστάται επανάληψη της θεραπείας

Read More
botox 6 botox 6

Είναι επικίνδυνη θεραπεία;

Η θεραπεία γενικά χαρακτηρίζεται ως μία ασφαλής διαδικασία, συνήθως χωρίς παρενέργειες εφόσον γίνεται από κάποιον εξειδικευμένο ιατρό. Σαν θεραπεία δεν ενδείκνυται για εφαρμογή σε εγκύους ή μητέρες που θηλάζουν. Επίσης άτομα αλλεργικά στο αγελαδινό γάλα θα πρέπει να αποφεύγουν την χρήση του.
Πιθανές παρενέργειες μπορεί να είναι οι παρακάτω:

 

  • Μικρή μελανιά σε κάποια από τα σημεία που γίνεται η ένεση. Η αποδρομή της κρατάει περίπου 5-7 ημέρες, μπορεί να καλυφθεί με makeup απο την πρώτη ημέρα και δεν αφήνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα.
  • Μπορεί να παρατηρηθούν συμπτώματα κεφαλαλγίας, ειδικά στις πρώτες εφαρμογές της θεραπείας, παρ όλα αυτά δεν είναι κάτι συχνό.
  • Πολύ ήπια χαλάρωση του πάνω βλεφάρου, είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί από τον ασθενή ώστε να γίνει επανασχεδιασμός της εφαρμογής στην δεύτερη συνεδρία. Και εδώ η θεραπεία δεν αφήνει κάποιο μόνιμο πρόβλημα.
Μάθετε περισσότερα

Ποιος μπορεί να κάνει την θεραπεία σε εμένα;

Οι ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης γίνονται αποκλειστικά, βάσει νόμου, από εξειδικευμένο Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό. Ο σωστός σχεδιασμός της θεραπείας, οι ξεχωριστές ανάγκες που έχει το κάθε πρόσωπο, οι προσδοκίες που έχει η/ο ασθενής από την θεραπεία είναι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν από ένα σωστά εκπαιδευμένο ιατρό για την επίτευξη ενός άρτιου τελικού αποτελέσματος.

Επόµενα βήµατα

Στην Dermology Clinic, τόσο στην κλινική µας στον Πειραιά, έχουµε εξειδικευµένο προσωπικό µε πολυετή εµπειρία στον χώρο της δερµατολογίας και της
αισθητικής. Κλείστε τώρα ένα ραντεβού και ο αρµόδιος επαγγελµατίας υγείας θα σας συµβουλέψει για την
κατάλληλη θεραπεία για εσάς

Κλείστε το Ραντεβού σας