“Μήπως είναι νωρίς για να κάνω botox”; Μάθετε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία!

Share
Μήπως είναι νωρίς για να κάνω botox

Μέχρι τώρα το botox έμοιαζε για εσάς κάτι μακρινό. Μόλις σηκωθήκατε από το κρεβάτι σας κι ενώ κατευθύνεστε προς το μπάνιο σας για να κάνετε τον καθιερωμένο σας καθαρισμό, αντικρύζετε εντυπωσιασμένη στον καθρέφτη σας, μικρές απαλές γραμμές να αποτυπώνονται στο πρόσωπό σας.

Ναι ναι, μάλλον πρέπει να καλωσορίσετε τις πρώτες σας ρυτίδες!

Σίγουρα, την πρώτη φορά που θα έρθετε αντιμέτωπη με τις ρυτίδες σας, προβληματίζεστε και επηρεάζεται η ψυχολογία σας. Είναι όμως η πρώτη επαφή! Μέχρι να φτάσετε στην στιγμή της συνειδητοποίησης και έπειτα να αναζητήσετε τρόπους επίλυσης.

Σκέφτεστε λοιπόν: Μήπως πρέπει να κάνω botox; Ή είναι νωρίς; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Τέτοιου είδους ερωτήματα σας ταλανίζουν και σας αφήνουν να αναρωτιέστε. Υπάρχει απάντηση και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σας!

Ακόμα κι αν είστε fun ενός υγιεινού τρόπου ζωής και αποφεύγετε ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ και είστε skincare freak, μη παραλέιποντας ποτέ την καθημερινή ενυδάτωση και το αντηλιακό σας, δε σημαίνει ότι δεν θα έρθετε ποτέ αντιμέτωπη με λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Οι υγιεινές συνήθειες σίγουρα καθυστερούν την εμφάνιση ρυτίδων και φυσικά όταν εμφανιστούν πιθανότατα να έχουν πιο ήπια μορφή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να συμφιλιωθείτε με τον χρόνο και να αγαπήσετε κάθε αλλαγή που συμβαίνει πάνω σας. Η επίδραση του χρόνου, είναι αναπόφευκτη καθώς με την πάροδο του χρόνου μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα και χάνεται η πυκνότητά του!

Τα καλά νέα είναι, ότι υπάρχουν θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να “παγώσετε” και να ξεγελάσετε τον χρόνο, όπως το botox!

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως ότι ορισμένες ρυτίδες, μπορούν να εμφανιστούν ακόμα και σε μικρές ηλικίες, κάτω των 30 και οι αιτίες να είναι:

  • Η έντονη εκφραστικότητα
  • Η μηδαμινή φροντίδα του δέρματος
  • Ο ελλιπής ύπνος
  • Η κακή διατροφή

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε botox;

baby botox

Αναρωτιέστε, αν ο στόχος σας είναι απλά η πρόληψη, πόσο νωρίς πρέπει να ξεκινήσετε θεραπείες botox; Aν παρατηρείτε ήδη να αρχίζουν να σκιαγραφούνται απαλές γραμμές και θέλετε να αποτρέψετε την δημιουργία πιο έντονων πτυχώσεων, μπορείτε πολύ εύκολα να ξεκινήσετε τις θεραπείες σας.

Το botox είναι εγκεκριμένο από τον FDA και διατίθεται για ασθενείς 18 ετών και άνω. Οι περισσότεροι ασθενείς αρχίζουν συνήθως να το χρησιμοποιούν στην ηλικία των 30 ετών, μερικοί ακόμη και στα μέσα της δεκαετίας των 20.

Είναι πιθανό να επωφεληθείτε από τις προληπτικές θεραπείες botox που ξεκινούν ήδη από τα 25, αλλά κάτω από αυτή την ηλικία, είναι ανώφελο.

Συνήθως, στις πιο μικρές ηλικίες προτιμάται το baby botox. Χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιες ουσίες που χρησιμοποιούνται και στο κλασσικό botox, με τη μόνη διαφοροποίηση, ότι χρησιμοποιείται μικρότερη δόση. Το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόσωπο θα γίνει αμέσως φρέσκο και νεανικό χωρίς να “παγώσει” η έκφρασή σας.

Ένας άλλος λόγος για να επιλέξετε το baby botox, αν είστε κάτω των 30, είναι γιατί θα σας βοηθήσει σημαντικά στην αποφυγή σχηματισμού νέων ρυτίδων μελλοντικά.


Ποια είναι τα μειονεκτήματα του botox;

Σωστή ηλικία για botox

Μήπως, η έναρξη του botox στα 25 είναι κάτι … περιττό; Η αλήθεια είναι πως, σε αυτή την ηλικία, το βασικό μέλημά σας είναι να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο, που ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του, φορώντας αντηλιακό και καπέλο. Παράλληλα, η ξεκούραση και δρατηριότητες που κατευνάζουν το στρες, όπως η yoga, είναι σημαντικοί σύμμαχοι για την διατήρηση της νεότητας της επιδερμίδας σας.

Επίσης, ένα ανεπιτυχές botox μπορεί πολύ εύκολα να δείξει κάποιον μεγαλύτερο, παρά νεότερο. Η έντονη μείωση των εκφράσεων, ορισμένες φορές δεν φέρει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Η υπερβολική χρήση του φαρμάκου που εμπεριέχει το botox, μπορεί να οδηγήσει σε ατροφία των μυών, η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα αισθητή γύρω από τα μάτια, όπου το πρόσωπο μπορεί να εμφανιστεί ακούσια γερασμένο, παρά την έλλειψη ρυτίδων.

Tι πρέπει να κάνετε μετά από το botox;

tips για να ακολουθήσετε μετά από το botox

H φροντίδα του δέρματος μετά το botox, είναι απλή. Aποφύγετε να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας για 24 ώρες μετά τις ενέσεις, και μην ξαπλώσετε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά τη θεραπεία. Αυτές οι κινήσεις θα βοηθήσουν στην αποφυγή διάχυσης του προϊόντος.

Επιπλέον, μείνετε μακριά από την γυμναστική αλλά και την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες 24 ώρες. Σφιχτές κορδέλες ή καπέλα επίσης, αντενδείκνυνται.

Ακόμα και το αλκοόλ καλό είναι να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να επιδεινώσει πιθανόν μώλωπες.


Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος υποψήφιος για botox;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το botox:

  • Aντιμετωπίζει και αποτρέπει την δημιουργία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
  • Την υπερβολική εφίδρωση
  • Τις ημικρανίες
  • Τα “σπασίματα” στον λαιμό
  • Τα κουρασμένα μάτια

όποιος έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα εν λόγω συμπτώματα, είναι ένας καλός υποψήφιος για botox!

Eπίσης, η σωματική και ψυχολογική υγεία, είναι πολύ σημαντικές ενδείξεις, για να πραγματοποιηθεί το botox. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ή έχετε ορισμένες νευρολογικές παθήσεις, για παράδειγμα, δεν πρέπει να κάνετε ενέσεις botox.

Το botox είναι μια δημοφιλής και ελάχιστα επεμβατική αισθητική θεραπεία με σίγουρο αποτέλεσμα, αν εμπιστευτείτε τα σωστά ιατρικά χέρια!

Είναι τόσο δημοφιλές γιατί είναι, ασφαλές, αποτελεσματικό και γρήγορο.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την καταλληλότητά σας για botox, επικοινωνήστε με την Dermology Clinics και θα σας καθοδηγήσουν πλήρως! Βασικά χαρακτηριστικά της κλινικής είναι η εμπειρία και η γνώση, που θα οδηγήσουν σε ένα απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα.

Και μη ξεχνάτε…

Aging is a fact of life. Looking your age doesn’t have to be!

 

Tags

Σχετικά Άρθρα