Ακμή ενηλίκων: Τα σημάδια που δείχνουν πως οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές!

Share
Ακμή- ενηλίκων-dermology

Η ακμή ενηλίκων είναι ένα θέμα που ενδεχομένως να σας ταλαιπωρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα

Έχει γίνει η ακμή ενηλίκων ο μεγαλύτερος εχθρός σας;  Ξαφνικά παρατηρήσατε το δέρμα σας να αλλάζει;

Οι περισσότεροι θεωρείτε πως εμφάνιση της ακμής είναι συνώνυμη με την εφηβεία.

Ποια είναι η βασική αιτία που εμφανίζεται η ακμή ενηλίκων;

Πολλοί  από τους πάσχοντες χρειάζονται δερματολόγο για να κάνει έναν βαθύ καθαρισμό στην επιδερμίδα τους. Από την άλλη πλευρά, μερικοί εμφανίζουν περιστασιακά σπυράκια που εξαφανίζονται με απλές αγωγές αλλά και λίγη… υπομονή

Η αλήθεια είναι πως πολλοί περνάμε τα εφηβικά μας χρόνια με ανυπομονησία τη στιγμή που θα τελειώσει αυτή η ακμή ενηλίκων και με την ελπίδα να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά.

Δυστυχώς, πολλές φορές η συγκεκριμένη δερματική πάθηση ξανά χτυπά την πόρτα και μάλιστα σε πολλούς εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή.

Η ακμή ενηλίκων λοιπόν, αναφέρεται και ως ορμονική ακμή, είναι συχνή και μπορεί να οδηγήσει σε μια εντελώς νέα αναζήτηση λύσεων.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς θα απαλλαγείτε οριστικά!

Πώς ορίζεται η ακμή ενηλίκων;

Ακμή- ενηλίκων-dermology

Ο όρος της χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει τα δερματολογικά προβλήματα ενηλίκων.

Επιπλέον, τείνει να εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή – συνήθως στα 20, στα 30 ή ακόμα και στα 40 – και επηρεάζει τόσο εκείνους που είχαν κυστική ακμή στα εφηβικά τους χρόνια, όσο και εκείνους που σχεδόν δεν είχαν ποτέ πριν. Συνεπώς, είναι σχεδόν πάντα κυστική και φλεγμονώδης.

Παρουσιάζεται με επώδυνες κόκκινες βλατίδες, φλύκταινες και βαθιές κύστες  σε περιοχές όπως το κάτω μέρος του προσώπου και μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες ουλές (ειδικά αν προσπαθήσετε να πειράξετε τα σπυράκια).

Στην πιο ήπια μορφή της, εμφανίζεται με ένα ή δύο σπυράκια κοντά στην έμμηνο ρύση, αλλά σε πολλούς, μπορεί να επιμείνει όλο το μήνα.

Η φυσική εξέλιξη της ορμονικής δερματικής πάθησης  ποικίλει ανά άτομο. Σε ορισμένους, μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες, ενώ σε άλλους, μπορεί να επιμείνει για χρόνια.

Σε ποιες περιοχές εμφανίζεται η ακμή ενηλίκων; 

Ακμή- ενηλίκων-dermology


Γενικά, η χαρτογράφηση προσώπου για το που κάνει την εμφάνισή της, δεν είναι απόλυτη. Η μόνη εξαίρεση είναι η γυναικεία συγκεκριμένη δερματολογικά πάθηση, η οποία τείνει να εμφανίζεται συχνότερα στο κάτω μέρος του προσώπου και του σώματος.

Τα πιο συχνά μέρη όπου εμφανίζεται είναι:

 • Χαμηλά στα μάγουλα
 • Στο πηγούνι
 • Ανάμεσα στα φρύδια
 • Στην πλάτη
 • Στο μπούστο
 • Στους ώμους

Σημάδια που σας δείχνουν ότι η ακμή ενηλίκων είναι ορμονική!

Είστε από τα άτομα που η συγκεκριμένη δερματική πάθηση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ενήλικη ζωή.

Υπάρχουν δύο κλασικές εκδοχές: Ένας ασθενής που δεν είχε ποτέ δέρμα ιδιαίτερα επιρρεπές σε δερματικές παθήσεις, ο οποίος ξαφνικά βιώνει επώδυνες κύστες και φλεγμονώδεις βλατίδες στην ενήλικη ζωή.

Ένας ασθενής που είχε αντιμετωπίσει δερματολογικά προβλήματα ως έφηβος που είτε λύθηκε από μόνη της, είτε ακολουθώντας κάποια φαρμακευτική αγωγή.  Στη συνέχεια όμως, εμφάνισαν ξανά ακμή και στην ενήλικη ζωή. 

Φυσικά, υπάρχουν χιλιάδες άλλες εκδοχές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι εμπίπτουν σε μία από αυτές τις ευρείες κατηγορίες. Η ορμονική ακμή εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας φάσης της ζωής που συνήθως θεωρούμε απροσδόκητη για την ακμή, ειδικά επώδυνες, κυστικές εξάρσεις.

Ποιες είναι οι επιλογές θεραπείας για την ορμονική ακμή;

Ακμή ενηλίκων-dermology

Το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε για να αντιμετωπίσετε οριστικά την ορμονική ακμή, είναι να επισκεφτείτε τους ειδικούς δερματολόγους της Dermology Clinics. Θα εξετάσει το δέρμα σας, θα προσδιορίσει το είδος της ακμής σας και θα σας προτείνει έναν συνδυασμό θεραπειών αποκλειστικά για εσάς και τις ανάγκες σας!

Eνδεικτικά, σας παραθέτουμε όλα όσα μπορούν να αποτελέσουν λύση:

 • Σπιρονολακτόνη
 • Από του στόματος χάπια που περιέχουν οιστρογόνα
 • Τοπικά αντιβιοτικά
 • Υπεροξείδιο του βενζολίου
 • Τοπικά ρετινοειδή
 • Ισορροπημένη διατροφή
 • Συμπληρώματα με ψευδάργυρο

Ελέγξτε το δέρμα σας, προσδιορίστε το είδος της δερματικής πάθησης σας μαζί με τον δερματολόγο σας και αρχίστε να αντιμετωπίζετε το δερματικό σας ζήτημα. Στο ταξίδι αυτό για την θεραπεία σας, οπλιστείτε με.. υπομονή και επιμονή!

Ακμή πλάτης: Aπαλλαγείτε οριστικά αλλάζοντας την καθημερινότητα σας!

Δε χρειάζεται να αναζητάτε συνεχώς τρόπους να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη δερματική πάθηση!

Σε λίγο καιρό θα απολαμβάνετε ξανά το λείο δέρμα σας, απαλλαγμένο από τέτοιου είδους προβλήματα. Κάντε κλικ ΕΔΩ και κλείστε το ραντεβού σας με έναν έμπειρο δερματολόγο μας!

 

 

Tags

Σχετικά Άρθρα