Οι 4 δερματικές παθήσεις που σας δείχνουν ότι πρέπει να επισκεφτείτε τον δερματολόγο!

Share
δερματικές παθήσεις-dermology

Σας έχει τύχει ποτέ να εμφανίσετε ένα “ύποπτο” σπυράκι ή κάποια ατέλεια απορώντας από τι προκλήθηκε αλλά και τι μπορεί να είναι; Σίγουρα ναι.

H αλήθεια είναι πως οι δερματικές παθήσεις είναι πολλές και ορισμένες από αυτές διαγιγνώσκονται λανθασμένα!

Μπορούν να εμφανιστούν στον καθένα από εμάς και οι αιτίες, ποικίλουν. Με πρωταγωνιστές πάντα την κληρονομικότητα, τον τρόπο ζωής αλλά και το…στρες.

Ωστόσο, για ένα μη εκπαιδευμένο μάτι, οι ασυνήθιστες δερματικές παθήσεις πολλές φορές προκαλούν σύγχυση. Ορισμένες, επιδέχονται λανθασμένη διάγνωση καθώς έχουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, ένα ροζ ξεφλουδισμένο εξάνθημα μπορεί να είναι έκζεμα, ψωρίαση ή ακόμη και κάτι πιο σοβαρό.

Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των παθήσεων, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τις πιο δημοφιλείς αλλά και συνηθισμένες δερματικές παθήσεις για να… ξεκαθαρίσει το τοπίο!

Ροδόχρους ακμή

 

δερματικές παθήσεις

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ροδόχρους ακμή μοιάζει πολύ με το έντονο κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα. Η αλήθεια είναι πως η ροδόχρους ακμή μπορεί να μη φαίνεται τόσο κόκκινη σε πιο σκούρο δέρμα ή να μοιάζει με ακμή.

Η έλλειψη κατανόησης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη ροδόχρου ακμή συχνά οδηγεί σε λανθασμένες διαγνώσεις καθώς πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα.

Όλοι γνωρίζουν τι είναι η ακμή, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει για τη ροδόχρου ακμή, παρόλο που πολλοί έχουν αυτή την πάθηση.

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, έχετε την τάση να κοκκινίζετε ή έχετε ροζ σπυράκια που χρειάζονται πολύ χρόνο για να επουλωθούν, μπορεί να έχετε ροδόχρου ακμή.

Αλλά μια σωστή διάγνωση είναι το κλειδί για τη θεραπεία, καθώς μια λανθασμένη διάγνωση θα μπορούσε δυνητικά να επιδεινώσει την κατάσταση. Απαιτείται διαφορετική θεραπεία που δε σχετίζεται με τη θεραπεία ακμής ή σμηγματορροϊκής δερματίτιδας.

Ψωρίαση


Μια έντονη φαγούρα και ένα πολύ ξηρό και ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής, πολλές φορές είναι κάτι παραπάνω και πιο σύνθετο, όπως η ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι μια δερματική πάθηση κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα “θυμώνει” με το δέρμα σας και του επιτίθεται. 

Σε αυτή την περίπτωση, το δέρμα αναπτύσσει νιφάδες πλάκες, οι οποίες εμφανίζονται συνήθως στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν και στο τριχωτό της κεφαλής. Οι δερματολόγοι μπορούν να προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία για να βοηθήσουν στην ρύθμιση της φλεγμονής. επιλογές συνταγογράφησης για να βοηθήσουν στη φλεγμονή.

 

Mέλασμα

 

δερματικές παθήσεις-dermology

Το μέλασμα είναι από τις πιο δημοφιλείς δερματικές παθήσεις. Πρόκειται για τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας, τις γνωστές σε όλους πανάδες.

Οι πανάδες μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Κληρονομικούς, ορμονικούς αλλά και στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Για παράδειγμα, οι πανάδες μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμά τους στο δέρμα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Η εξέταση του δέρματός σας από τους ειδικούς θα εντοπίσει την αιτιολογία δημιουργίας των πανάδων σας αλλά και την κατάλληλη θεραπεία.

Έκζεμα

δερματικές παθήσεις

Το έκζεμα ή αλλιώς ατοπική δερματίτιδα είναι από τις πιο συνηθισμένες δερματικές παθήσεις και μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα ηλικιακά στάδια. Στην βρεφική, στην εφηβική ηλικία αλλά και στην ενήλικη ζωή.

Πρόκειται για μια φλεγμονώδη κατάσταση στην οποία το δέρμα αναπτύσσει μικροσκοπικές ρωγμές, ευνοώντας την απώλεια ενυδάτωσης.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ο κνησμός, η ξηρότητα, το κοκκίνισμα και η απολέπιση του δέρματος. Στην οξεία φάση του το έκζεμα χαρακτηρίζεται από φλεγμονή με ερυθρότητα και πρήξιμο, ενώ συχνά εμφανίζονται φουσκάλες.

Πολλοί ασθενείς κάνουν ατομική διάγνωση νομίζουν ότι το δέρμα τους είναι απλά αφυδατωμένο και καταφέυγουν σε λανθασμένα προϊόντα περιποίησης που επειδεινώνουν το πρόβλημα.

Γιατί λοιπόν να παίξετε το παιχνίδι “Μάντεψε τι” ενώ μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε τη γνώμη των ειδικών που θα δώσουν λύση στις δερματικές σας παθήσεις;

Το βήμα για την επίλυση κάθε δερματικού ζητήματος είναι η σωστή διάγνωση!

To δέρμα σας είναι πολύτιμο, είναι το μεγαλύτερο όργανο του οργανισμού σας και χρειάζεται την προσοχή σας. Μην αγνοείτε τα ύποπτα σημάδια. Επικοινωνήστε με την Dermology Clinics και κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

Το χρωστάτε στον εαυτό σας και στο δέρμα σας!


 

Tags

Σχετικά Άρθρα