Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που βρίσκεται ήδη στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του εντοπίζονται σε υγρά στις περιοχές των ματιών και των αρθρώσεων. Όσον αφορά την ιατρική τους χρήση, συνήθως παράγονται εργαστηριακά από βακτήρια.

Read More
Διαβάστε:

Χρήσεις του υαλουρονικού οξέως στην αισθητική δερματολογία

Υπάρχουν αρκετές χρήσεις υαλουρονικού οξέως, με τις συχνότερες στην αισθητική ιατρική και στην δερματολογία να είναι οι εξής:

  • Για εξομάλυνση των γραμμών και των ρυτίδων του προσώπου
  • Για βελτίωση των ρυτίδων καπνιστή αλλά και των ρυτίδων στις γωνίες του στόματος (marionette)
  • Για πιο έντονα χείλη
  • Για σχηματισμό του περιγράμματος του προσώπου
  • Για αύξηση του όγκου στην περιοχή των ζυγωματικών
  • Για αύξηση του όγκου στην περιοχή του πηγουνιού
  • Για βελτίωση των μαύρων κύκλων
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιοχές του σώματος όπως τα γόνατα, ο λαιμός, τα χέρια και οι γλουτοί (brazilian butt lift)
  • Για βελτίωση του περιγράμματος και των γωνιών στους άνδρες (Masculine face)

Η χορήγηση του υαλουρονικού οξέως πρέπει να γίνεται αυστηρά από ιατρό.

Read More

Πιθανές παρενέργειες

Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μία ασφαλής, μη επεμβατική διαδικασία. Παρόλα αυτά, μερικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν είναι οι
εξής:


Αλλεργίες. Είναι μεγάλης σημασίας να ενημερώσετε τον θεράποντα ιατρό σας
για πιθανές αλλεργίες σε φάρμακα, τρόφιμα ή ζώα που μπορεί να έχετε.


Θηλασμός. Δεν αναφέρονται μελέτες που να εγγυώνται την ασφάλεια της χορήγησης υαλουρονικού οξέως στην περίοδο θηλασμού. Για αυτό τον λόγο, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας για να αποφασιστεί κατά πόσον μπορεί να σας χορηγηθεί η θεραπεία την συγκεκριμένη στιγμή.

Μολύνσεις στις αρθρώσεις ή στο δέρμα. Κατά κύριο λόγο, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή που πρόκειται να χορηγηθεί η θεραπεία, δεν συνίσταται η χρήση της.

Ακόμα και χωρίς την παρουσία κάποιου από τους προαναφερθέντες παράγοντες, εφόσον το υαλουρονικό οξύ χορηγείται ενέσιμα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μόλυνσης ή εμφάνισης μώλωπα στην περιοχή εφαρμογής.

Διαδικασία

Προτού προβείτε σε θεραπεία με υαλουρονικό οξύ θα πρέπει να σας εξετάσει ο θεράποντας ιατρός σας και να λάβει το ιατρικό σας ιστορικό.

Η περιοχή στην οποία θα εφαρμοσθεί η θεραπεία θα πρέπει να διατηρηθεί καθαρή ενώ στην περίπτωση που
υπάρχει μόλυνση, πρώτος θεραπευτικός στόχος είναι η θεραπεία της πριν την χορήγηση υαλουρονικού.

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση που λαμβάνετε αγωγή που
αραιώνει το αίμα, (για παράδειγμα ασπιρίνη) θα πρέπει να την σταματήσετε για 2 εβδομάδες πριν την θεραπεία.

Εφόσον κριθείτε έτοιμοι για να δεχθείτε την θεραπεία, θα σας χορηγηθούν οι ενέσεις σε μία συνεδρία διάρκειας περίπου 30 λεπτών ενώ μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Επόµενα βήµατα

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μία ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία ή οποία όμως πρέπει πάντα να γίνεται υπό την επίβλεψη του θεράποντα ιατρού σας.

Το προσωπικό μας στην Dermology Clinic έχει πολυετή πέιρα στην χορήγηση τέτοιων θεραπειών. Κλείστε τώρα ένα ραντεβού και το ιατρικό προσωπικό μας θα σας ενημερώσει για την κατάλληλη για εσάς θεραπεία.

Κλείστε το Ραντεβού σας